6 manieren om een baby met krampjes te troosten

Door -
Huilt je baby vaak en lijkt hij wel ontroostbaar? Misschien heeft hij last van krampjes want ongeveer 1 op 5 baby's tot 12 weken oud heeft hier regelmatig last van. Ontdek onze tips om het leed te verzachten.

Baby met krampjes? 6 tips!

Baby-massage

Een massage waarbij lichte druk op de maag wordt gecreëerd, zorgt ervoor dat de hoeveelheid gas in de darmpjes afneemt. Leg bijvoorbeeld een kussen op je benen, leg je baby op zijn buik op het kussen en wrijf zachtjes over zijn rug in cirkels. Je kunt je baby ook op de rug leggen, de beentjes optillen en deze vooruit en achteruit bewegen.

Beweging

Auto’s, buggy’s, een schommelstoel, elke vorm van beweging kan helpen om je baby te troosten. Kinderen worden rustig van beweging. Gewoon even gaan wandelen kan al helpen en heeft meteen een dubbel effect je baby wordt er rustig van en bij jezelf komen er endorfines vrij die helpen stress te verlichten.

Boertjes laten

Eens goed boeren kan ook verlichting geven aan baby’s met krampen. Wacht iets langer na het eten om je baby weer neer te leggen tot dat je er zeker van bent dat alle lucht verdwenen is. Laat je kindje ook halverwege de maaltijd al eens boeren. Houd je baby recht en wrijf over zijn rug tot hij boert.

Probiotica

Probiotica helpen de darmflora te regelen en kunnen dus ook de oplossing zijn indien je baby erg vaak last heeft van krampen. Vraag wel steeds raad aan je arts voor je er mee start.

Inbakeren

Een baby inbakeren geeft hen een warm en veilig gevoel en daar worden ze rustig van. Extra tip: leg de doek waarmee je hen inbakert even op de verwarming of stop het even in de droogkast zodat hij lekker warm is.

Lichaamscontact

Niets geeft een baby zo’n veilig gevoel als het contact met het lichaam van mama of papa. Draag hem dus dicht bij jou om hem te troosten. Heb je nog andere dingen te doen? Probeer dan een draagdoek of draagdoek om hetzelfde geborgen gevoel te creëren.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!