Shutterstock

7 manieren om een baby met krampjes te troosten

Huilt je baby vaak en lijkt hij wel ontroostbaar? Misschien zijn het krampjes, want ongeveer 1 op 5 baby’s tot 12 weken oud heeft daar regelmatig last van. Ontdek onze tips om het leed te verzachten.

Baby met krampjes? 7 tips!

Babymassage

Een massage waarbij lichte druk op de maag wordt gecreëerd, zorgt ervoor dat de hoeveelheid gas in de darmpjes afneemt. Leg bijvoorbeeld een kussen op je benen, leg je baby op zijn buik op het kussen en wrijf zachtjes over zijn rug in cirkels. Je kunt je baby ook op de rug leggen, de beentjes optillen en ze voorzichtig vooruit- en achteruitbewegen.

Beweging

Auto’s, buggy’s, een schommelstoel, elke vorm van beweging kan helpen om je baby te troosten. Kinderen worden rustig van beweging. Gewoon even gaan wandelen kan al helpen en heeft meteen een dubbel effect: je baby wordt er rustig van en bij jezelf komen er endorfines vrij die helpen stress te verlichten. Misschien valt je kleine uk er wel van in slaap!

Boertjes laten

Eens goed boeren kan ook verlichting geven aan baby’s met krampen. Wacht iets langer na het eten om je baby weer neer te leggen tot dat je er zeker van bent dat alle lucht verdwenen is. Laat je kindje ook halverwege de maaltijd al eens boeren. Hou je baby recht en wrijf over zijn rug tot hij boert.

Probiotica

Probiotica helpen de darmflora te regelen en kunnen dus ook de oplossing zijn als je baby erg vaak last heeft van krampen. Vraag wel altijd raad aan je arts voor je ermee start.

Inbakeren

Een baby inbakeren geeft hen een warm en veilig gevoel en daar worden ze rustig van. Extra tip: leg de doek waarmee je hen inbakert even op de verwarming of stop ‘m even in de droogkast zodat hij lekker warm is.

Lichaamscontact

Niets geeft een baby zo’n veilig gevoel als het contact met het lichaam van mama of papa. Draag hem dus dicht bij jou om hem te troosten. Heb je nog andere dingen te doen? Probeer dan een draagzak of draagdoek om hetzelfde geborgen gevoel te creëren.

Anti-koliekflesjes

Krijgt je kleintje flesvoeding? Dan zou een andere soort fles weleens de oplossing kunnen zijn. Een zogenaamde anti-koliekfles zorgt ervoor dat je kindje minder snel lucht inslikt, waardoor krampjes verminderen. Hier lees je er meer over.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content