10 onmisbare items voor in de auto

“Zijn we er bijna?” of “Mama, ik heb honger” klinkt je vast bekend in de oren als je veel onderweg bent met je kids. Je kan dus maar beter voorzien zijn op lange autoritten. Deze 10 onmisbare items helpen je alvast een handje.

Ik ga op stap en ik neem mee…

Je kan maar beter goed voorbereid zijn als je met je kinderen een lange autorit tegemoet gaat. Met deze 10 onmisbare items in de koffer van je auto zal de rit gegarandeerd probleemloos – en zonder stress – verlopen:

 1. Een paraplu
  In ons land weet je tenslotte nooit wanneer er een bui uit de lucht kan vallen, daarom is het beter om altijd een paraplu in de auto te hebben.
 2. Een oude doek
  Kinderen durven al eens morsen met hun sapje of het kan gebeuren dat hun kleren vuil zijn van het ravotten. Met een oude doek kan je dan alle viezigheid opkuisen. Als je met een baby reist, is het handig om ook babydoekjes in de koffer te leggen.
 3. Reservekledij
  Je hoeft natuurlijk geen tweede garderobe in de koffer van je auto mee te nemen, maar een extra T-shirt of broek kan nooit kwaad. Voor baby’s hetzelfde: Een extra rompertje kan altijd handig zijn.
 4. Muggen- of insectenspray
  Er is niets vervelender dan een muggen- of insectenbeet. Neem daarom altijd je spray – of zalf – mee om die vervelende beestjes op afstand te houden.
 5. Spelletjes
  Een puzzelboekje, een knuffel of kleurpotloden… Als je na een rit van twee uur ontdekt dat je kinderen hun favoriete speelgoed thuis zijn vergeten, zal je blij zijn dat deze items in je koffer liggen.
 6. Een bal
  Na een lange autorit kan het deugd doen om je benen te strekken. Dat geldt ook voor je kids. Laat ze even spelen met een voetbal – als de situatie het toelaat natuurlijk – zodat ze weer wat energie kwijt zijn om de reis rustig verder te zetten.
 7. Een koeltas
  Handig om eten of drinken koel te bewaren als je lang met de auto moet rijden.
 8. Een stoeltje
  Een vouwstoel neemt niet veel plaats in en kan van pas komen als je bijvoorbeeld naar het park gaat. Zo kan jij lekker comfortabel zitten om je kids in het oog te houden.
 9. Snacks en water
  Als je een tijdje onderweg bent en geen winkel tegenkomt, duurt het meestal niet lang voor het “Mama, ik heb honger!”-scenario zich afspeelt. Met een paar voedzame snacks en water kan je de kleine honger alvast stillen.
 10. Zonnecrème
  Dat een kinderhuidje fragiel is, hoeven we je vast niet meer te vertellen. Daarom is het een must om zonnecrème in de koffer van je auto te leggen want zelfs in de winter kan het zonnetje wel eens voor ongemakken zorgen.

Partner Content