Getty Images

Zorgeloos vliegen met kinderen: 10 tips

Hoera, daar is de zomervakantie! Ga jij op vliegreis met de kinderen? Dan wil je deze tips even lezen.

Vliegen met het kinderen, het is een beetje spannend. Medepassagiers kijken vaak sceptisch als ze een kroostrijk gezin zien opstappen. Om stress te verminderen vroeg de Belgische luchtvaartmaatschappij Air Belgium aan mamablogger Lieselot van Liesellove.be haar tips om een vlucht te nemen met het gezin.

1. Plan vooruit

Zou het niet fantastisch zijn als je kind tijdens de vlucht slaapt? Dan moet je niet constant voor entertainment zorgen. Probeer een vlucht te kiezen die past bij het slaappatroon van jouw kleine spruit. Heb je al aan een nachtvlucht gedacht? Een goede nachtrust voor je kind en dus ook voor jou!

2. Zorg voor entertainment aan boord

De schermpjes in de rug van de stoel zijn fijn om kinderen een tekenfilm te laten kijken of een spelletje te laten spelen. Of voorzie zelf iets: een tablet om mee te spelen, een leuk boekje of een klein spelletje voor tijdens de vlucht. Deze magneetspelletjes zijn handig en leuk.

3. Voorzie extra snacks

Kinderen halen weleens hun neus op als ze eten zien, dat is op een vliegtuig uiteraard niet anders. Neem daarom extra tussendoortjes mee. Gezond is goed, maar op een vlucht mag het ook gewoon zijn wat ze graag hebben: lekkere snoepjes of hun favoriete koekjes bijvoorbeeld. Maar ook rozijntjes, noten of snoeptomaatjes zijn prima opties. Snacks zijn bovendien al een activiteit op zich. Mooi meegenomen dus!

Lies van Liesellove heeft vier kinderen, een boeiende job en reist heel veel. Bovendien heeft ze chronische leukemie en moet ze dus altijd aan haar gezondheid denken. Nieuwsgierig hoe zij het moederen aanpakt? Je leest het hier.

4. Kies voor comfortabele kleding

Kies zowel voor jezelf als voor je kinderen voor comfortabele kleding. Werk met verschillende laagjes, want in het vliegtuig kan het fris of soms warm worden. En zorg ervoor dat ze makkelijk naar het toilet kunnen!

5. Voorzie iets tegen oorpijn

Opgelet voor oorpijn: een snoepje om op te zuigen, een zuigfles of een fopspeen tijdens het opstijgen en landen maakt soms een groot verschil voor gevoelige oortjes.

6. Maak vooraf een checklist voor je handbagage

Stop essentiële spullen in je handbagage: vertrek niet zonder luiers, vochtige doekjes, reservekledij, medicatie en babyvoeding in je handbagage. En vergeet zeker de onmisbare knuffel of fopspeen niet!

7. Licht alle stappen van de reis toe

Leg je kind op voorhand en tijdens de reis uit wat het van de vlucht mag verwachten, als het oud genoeg is om dat te begrijpen. Dat neemt al veel angst weg.

8. Vertrek uitgerust

Rust uit: probeer zelf zoveel mogelijk te rusten, het liefst nog samen met je kinderen. Vermoeidheid verhit de gemoederen en maakt stressvolle situaties alleen maar moeilijker. Niemand zit te wachten op ongemakkelijke momenten aan boord.

9. Blijf rustig en geduldig

Vliegen met kleine kinderen is stressvol. Denk eraan dat ze zich aan jou spiegelen. Probeer dus kalm te blijven en geduld op te brengen. Je kinderen voelen jouw stress en dat kan ze nóg angstiger of zenuwachtiger maken.

10. Een driftbui?

Blijf vooral zo kalm mogelijk en wees niet bang om de mensen rondom je om begrip te vragen. Een korte wandeling of een praatje met het cabinepersoneel kan helpen om jouw kind tot rust te brengen.

Meer tips:

Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content