30 en puistjes?

Denk je eindelijk van die puistjes af te zijn – die altijd langer terugkomen dan alleen in je puberteit – ontstaan er onzuiverheden . En niet alleen dat, nog steeds die puistjes, mee-eters en… het gevreesde R-woord, rimpels . Hoe verandert je huid boven de 30?

Je hele leven lang worden je poriewanden blootgesteld aan talg, wat uiteindelijk zorgt voor verwijde poriën. Je teint verandert ook, die kan doffer worden of juist glimmen en er kunnen pigmentvlekken ontstaan. Om die veranderingen weg te halen, gebruiken we een hoeveelheid aan anti-agingcrèmes, die niet allemaal geschikt zijn voor onze huid. Is het nog herkenbaar?

Dermatoloog Te Caen uit Frankrijk: "Als je je huid niet behandelt, zullen de verschijnselen continu terugkomen, tot je veertigste. Boven de dertig zorgen die verwijde poriën voor mee-eters en acné, je huid gaat glimmen en de eerste rimpels ontstaan. Deze tekenen hebben te maken met de hormoonbalans, die veel te verduren krijgt in ons leven. De balans raakt uit evenwicht door bepaalde anticonceptiemiddelen, stress, roken, luchtvervuiling of het gebruik van verkeerde cosmeticaproducten."

Hoe kan je een gevoelige, lichtbeschadigde huid het beste behandelen?

Om te beginnen mag je geen producten gebruiken die je huid kunnen irriteren of uitdrogen, aangezien je huid dit niet verdraagt. Voor het reinigen van de huid kun je het beste een micellaire reiniger gebruiken, die bindt het vet en vuil aan zich door de substantie.

Nieuw is Vichy Normaderm Anti-huidveroudering. Die is geschikt voor de droge/gevoelige huid. Anti-aging crèmes voor de gevoelige huid zorgen ervoor dat je huid onzuiverheden tegengaat en drogen je huid niet uit.

Partner Content