Veilig in bad: 4 tips

Badtijd voor je baby staat garant voor quality time met z’n tweetjes. Kleintjes vinden het heerlijk om te spetteren en te spelen met eendjes. Maar hou jij het altijd veilig in bad?

Tip 1 – Temperatuur

Controleer altijd de temperatuur van het badwater voor je kleintje in bad gaat! 37°C is meer dan voldoende voor een baby.

Tip 2 – Hoeveelheid water

Er hoeft niet meer water in het bad dan enkele centimeters. Een baby heeft niet meer nodig om gewassen te worden én de kans op verdrinking wordt een pak kleiner.

Tip 3 – Waterkraan

Zorg ervoor dat je kleintje niet al te makkelijk aan de kraan kan. Eerst en vooral kan hij of zij zich verbranden als er niet warm water doorheen gestroomd is, maar je baby ook het hoofdje stoten.

Tip 4 – Aandacht

Laat je kindje niet onbewaakt achter in het bad. Zelf niet eventjes omdat er aan de deur gebeld wordt of je telefoon rinkelt. Die tien minuutjes dat je baby in het water zit, zijn exclusief voorbehouden voor hem of haar. Ook alle benodigdheden (badolie, washandje, handdoek,…) leg je op voorhand binnen handbereik zodat je de badkamer niet moet verlaten.

LEES OOK

Badtijd voor je baby

Dit zijn de vuilste plekken voor kinderen

 

Partner Content