5 verschillen tussen je eerste en tweede kindje

Wist jij dat er heel wat verschillen zijn tussen je eerste kindje en je tweede? En dan hebben we het niet over bepaalde karaktertrekjes of uiterlijke kenmerken. Neen, er zijn nog heel wat andere verschillen op te merken!

Hoera! Je bent zwanger

Toen je voor het eerst zwanger was en het goede nieuws verkondigde aan familie en vrienden, stond iedereen als eerste in de rij om je proficiat te wensen. Je kreeg op tijd en stond een leuk cadeautje van vriendinnen en na de geboorte was het drummen om je kleine spruit te bewonderen.

Een volgende zwangerschap ontlokt heel wat minder reactie. Ook qua bezoek in de materniteit moet je het met een pak minder stellen.

Ziek zijn

Terwijl je eerste kindje zijn eerste jaar zo goed als bijna nooit ziek was, zullen je volgende kids wel geregeld sneuvelen. Net omdat er al een ander kindje in huis rondloopt dat lustig microben verspreidt, zal nummer twee sneller met een snotneus of verkoudheid opgezadeld zitten.

Organiseren

Tijdens het bevallingsverlof van nummer één was je maar met één ding bezig: je baby. Je deed er alles aan om de dutjes van je lieveling niet in het gedrang te laten komen en je dagindeling stond helemaal in het teken van je spruit.

Nu er twee kinderen zijn, moet je deze structuur helemaal overboord gooien. Net wanneer nummer één gaat slapen, is nummer twee klaarwakker en omgekeerd.

Voordelen

Jouw eerste kindje kreeg jouw onverdeelde aandacht. Een groot voordeel ten opzichte van je tweede dus, maar een tweede spruit geniet dan weer van de kennis die je ondertussen opgebouwd hebt.

Veiligheid

Na een aantal maanden genieten van je baby, ging je thuis aan de slag om alles baby-proof te maken. Want stel je voor dat je kleintje zich pijn deed aan deuren, scherpe kantjes of tafels? Hoekbeschermers, traphekjes enzovoort stonden met stip op één op je shoppinglijst. Bij de komst van een tweede baby ben je al iets meer relax: je kan je kleintje niet altijd en overal beschermen. Bovendien probeert nummer twee grote broer of zus na te doen en zal hij of zij sneller op ontdekking gaan.

LEES OOK

Is je kind klaar voor een broertje of zusje?

Waarom het tweede jaar als mama leuker is

10 manieren om je partner te vertellen dat je zwanger bent

Partner Content