©iStock

6 tips voor een huwelijk met je kinderen erbij

Trouwen met je kinderen erbij? Nu krijg je waarschijnlijk visioenen van vlekken op je trouwjurk, snottebellen aan het dure hemd van papa of –pure horror- een stinkende luier tijdens de ceremonie. Maar de aanwezigheid van je kind(eren) voegt toch ook nét dat beetje extra toe. Hier enkele tips voor een bijzondere huwelijksdag met je kinderen!

Geef je kindjes een taak

Bij een bruiloft mag een bruidsmeisje of bruidsjonker natuurlijk niet ontbreken. En hoe leuk is het als je deze rol aan je eigen kind kunt geven?! Misschien wil jullie stoere peuter wel voor de bruid uitlopen met een bordje ‘Papa hier komt je bruid’ of kan jullie dochtertje met bloemen strooien. Ook de trouwringen brengen is een leuk taakje. Het zal hen het gevoel geven dat ze deel uitmaken van jullie gezinsgeluk rond dit mooie huwelijksmoment. Oudere kinderen kun je een fototoestel geven, zodat ze hun eigen kiekjes kunnen maken.

Betrek je kinderen in de geloften

Het is belangrijk je kinderen eraan te herinneren dat jullie een gezin zijn en dat ze heel veel betekenen voor jullie. Het is een dag die jullie als gezin dichter zal samenbrengen – maak dit duidelijk tegenover hen. Misschien willen zij zelf ook iets zeggen? Achteraf kun je als aandenken je geschreven geloften inkaderen en in huis omhoog hangen.

Kies voor een oppas

Het is sowieso al een spannende dag met veel nieuwe indrukken. Kies voor die dag dan ook een oppas die je kindjes goed kent. Eén van de grootouders of een tante of neefje willen die taak zeker met plezier op zich nemen. Het is ook leuk om een vriendje of vriendinnetje van je kinderen uit te nodigen. Ze zullen zo toch minder snel aan jullie ‘hangen’.

Voorzie kinderanimatie

Voorzie voor jonge kindjes voldoende animatie. In overleg met de locatie kan veel geregeld worden voor de kinderen. Denk aan een kindertafel, speelgoed, kinderchampagne, kidsproof eten. Zo blijven jullie gespaard van extra stress én ben je zeker dat je oogappels ook de dag van hun leven hebben.

Verwen ze een beetje

Zorg naast jullie eigen trouwringen, ook voor een sieraadje voor de kinderen als blijvende herinnering, dat ze van jullie krijgen tijdens de ceremonie. Geef de kinderen ook een eigen tasje met daarin een zakje snoep en een klein cadeautje.

Genieten

En last but not least, GENIET. Geniet van je gezin en alle mooie momenten die komen gaan!

Nog meer trouwplezier

Partner Content