6 zaken die blijkbaar alleen mama’s kunnen

Merk jij ook vaak dat je kinderen voor bepaalde zaken altijd naar jou komen? Niet naar papa, niet naar oma of opa, maar altijd naar jou? Of dat jij de enige in huis bent die altijd dat ene specifieke ding doet? Blijkbaar zijn er een aantal dingen die alleen mama’s kunnen…of dat denken de kids en je partner althans!

 • Om de een of andere bizarre reden ben jij de enige binnen het gezin die de toiletrolletjes kan vervangen. Je kinderen zetten gewoon een nieuwe rol op de spoelbak, je man laat vaak twee velletjes papier op de rol en geeft zo de indruk dat hij het rolletje nog niet moest vervangen.
   
 • Om tien uur 's ochtens een koekje, om 3 uur 's middags nog iets lekkers…maar de verpakking blijft gewoon op tafel liggen. Want mama is natuurlijk de enige die papiertjes en wikkels in de vuilbak gooit.
   
 • Je kan zo merken wanneer je kinderen en partner in bad of de douche zijn geweest, want ze laten hun handdoeken gewoon in de badkamer rondslingeren. Jij bent degene die ze weer omhoog hangt zodat ze kunnen drogen.
   
 • "Mama, weet jij waar mijn favoriete stuk speelgoed is?" "Schat, weet jij waar mijn autosleutels zijn?" Want jij bent natuurlijk dé persoon die alles in jullie huis weet liggen. Zelfs wanneer je hen uitlegt waar ze iets kunnen terugvinden, lukt het meestal nog niet.
   
 • Is één van de kinderen gevallen? Dan ben jij vaak de enige persoon die hem of haar kan troosten. Een zoentje op de gekneusde plek kan alvast wonderen doen!
   
 • Je kleuter is aan het spelen en je partner zit een boek te lezen. Beiden zitten in dezelfde ruimte. Maar wanneer je kleintje een vraag heeft, komt hij of zij toch spontaan naar jou toegelopen. Waarom lijkt het alsof jij een antwoord op alle vragen weet?

Vormen jouw kinderen en je partner een uitzondering? Of zijn er nog zaken waar jij aan denkt na het lezen van dit artikel? Laat het ons dan even weten!

Partner Content