7 babyhacks voor kersverse ouders

Je eerste baby krijgen, is een spannende gebeurtenis in je leven. Als kersverse ouder, weet je nog niet meteen wat je te wachten staat. Wij geven alvast enkele babyhacks voor een goed begin van het ouderschap.

 1. Kokosolie voor de eerste ontlasting
  De eerste ontlasting van je baby is vaak zwart en kleverig. Dat wordt het meconium genoemd. Door een beetje kokosolie op de poep van je baby te smeren, kan je het gemakkelijker afvegen.
 2. Fietsoefening voor winderige baby’s
  Wat te doen als je baby last heeft van winderigheid? Leg hem of haar op de rug en maak met de beentjes een fietsbeweging in de lucht. Zo zal het opgeblazen gevoel bij je baby verminderen.
 3. Hou je baby niet langer dan anderhalf uur wakker
  Baby’s hebben, zeker in het begin, veel slaap nodig. Je baby wakker houden overdag zodat hij of zij ’s avonds goed zal slapen, is geen goed idee. Je zult zelf merken dat je baby na 90 minuten heel prikkelbaar kan worden.
 4. Loop niet bij de eerste beste huilbui de kamer in
  Baby’s worden soms uit zichzelf wakker zonder dat ze eigenlijk uitgeslapen zijn. Hun eerste reflex is dan uiteraard huilen. Soms is het goed om een paar minuutjes te wachten vooraleer je gaat kijken, want som kan je baby ook gewoon zelf weer in slaap vallen.
 5. Geef je baby eten net na het wakker worden
  Volwassenen eten een stevig ontbijt om energie te hebben gedurende de dag. Bij een baby is dat niet anders. Alleen blijft de baby nog geen hele dagen wakker, dus krijgt hij of zij meerdere ‘ontbijtjes’ per dag.
 6. Slapen met achtergrondgeluid
  Baby’s die gaan slapen in een stille kamer hebben een grote kans om later een lichte slaper te worden. Daarom is het goed om op de achtergrond een zacht geluid te laten horen, bijvoorbeeld van een ventilator, zodat je baby hier aan kan wennen.
 7. Leg een verse luier onder de oude
  Leg een verse luier onder je baby om tijd te besparen: billetjes afvegen, doe de doekjes in de oude luier, neem de oude luier weg en er ligt al een nieuwe klaar. Handig!
Lees ook:

Partner Content