GettyImages

7 dingen die je met tetradoeken kunt doen

Tetradoeken, je kunt er nooit genoeg hebben met een baby in huis. Een goede raad aan elke zwangere vrouw: koop er gerust enkele op voorhand en zet er een paar mooie op je geboortelijst, want ze komen voor van alles en nog wat van pas! Waarvoor je al die vrolijke doeken kunt gebruiken, vertellen wij je graag.

Praktische hulpjes in huis

Tetradoeken worden ook hydrofiele doeken of hydrofieldoeken genoemd. Het zijn zachte doeken van dun katoen, die makkelijk vocht opnemen, maar ook snel weer droog zijn. Erg praktisch met een kleintje in huis! Lees maar even mee:

Je baby afdrogen

Tussen die kleine teentjes en vingertjes, plooitjes in de huid of achter die mini-oortjes … je baby afdrogen na een badje is zoveel fijner met een tetradoek dan met een dikke handdoek. Hydrofieldoeken zijn erg zacht, dun, snel weer droog en ook verkrijgbaar in grotere maten.

Je baby geeft terug na voeding

Oh oh, een boertje met wat extra’s erbij! Na de voeding houd je je kindje best even rechtop zodat hij makkelijk een boertje kan laten. Soms geeft hij ook een beetje melk terug. Er bestaan speciale spuugdoekjes, maar een tetradoek op je schouder leggen werkt ook prima!

Voeden in het openbaar

Als je borstvoeding geeft, is in het openbaar voeden voor sommige mama’s niet evident. Toch gebeurt het vaak dat je kindje opeens honger krijgt terwijl je onderweg bent. Een hydrofieldoek is ideaal om je kindje en je borst wat af te schermen, zodat zowel jij als je baby zich comfortabel voelen. Stop dus altijd een extra tetradoek in je luiertas. Het komt vast en zeker van pas!

Een slab voor onderweg

Die extra tetradoek in je luiertas is ook erg handig als je geen slabbetje bij de hand hebt.

Een licht dekentje

Slaapt je kindje in de kinderwagen het liefst onder een dekentje? Supergezellig natuurlijk, maar in de zomer kunnen de temperaturen oplopen. Het dekentje vervang je simpelweg door een grote tetradoek. Even gezellig, maar een stuk minder warm!

Knuffeldoekje

Net omdat je de tetradoeken zo vaak gebruikt voelen ze erg vertrouwd aan voor je kleintje. Sommige kindjes gebruiken de doek, of het labeltje ervan, zelfs als knuffeldoek. Ze zijn ook gewoon zo zacht en gezellig! Een favoriete knuffeldoek is handig als je op verplaatsing bent. Zo voelt je kindje zich al snel veilig in een nieuwe omgeving.

Op het verzorgingskussen

Als je op verplaatsing je kindje wilt verschonen, is het fijn om jouw hydrofieldoek op het verzorgingskussen te leggen. Zo weet je zeker dat het perfect schoon is en bescherm je het kussen tegelijkertijd tegen eventuele ongelukjes. Vooral jongetjes durven nogal eens plassen als je van luier wisselt.

Onze favoriete tetradoeken

1

Little Dutch – Hydrofiele doeken Spring Flowers – 70×70

tetradoeken

€ 21,95. Koop ze hier.

2

Nobodinoz Tetradoeken – Baby Love Box Toffee – 3 stuks

tetradoeken

€ 25,95. Koop ze hier.

3

Jollein – Tetradoeken polar

tetradoeken

€ 9,95. Koop ze hier.

4

Konges Slojd – Tetradoek Buttercup yellow – 65×65 – 3-pack

tetradoeken

€ 17,50. Koop ze hier.

5

Witlof for kids – Tetradoek Sparkle Honey – 80×80

tetradoeken

€ 22,95. Koop ze hier.

6

Mies & co – Tetradoek Little Dreams – 120×120

tetradoeken

€ 29,95. Koop ze hier.

7

Wee gallery – Grote tetradoek Seedling

tetradoeken

€ 23,95. Koop ze hier.

8

Elodie Bamboe – Tetradoek Kindness Cat

tetradoeken

€ 19,85. Koop ze hier.

9

Lässig – Tetradoek Garden Explorer bamboe – 3 stuks

tetradoeken

€ 25,95. Koop ze hier.

10

Fabelab – Swaddle / Tetradoek Rainbow – 2-pack

tetradoeken

€ 33,90. Koop ze hier.Bron: blabloom.com

DIT VIND JE VAST OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content