Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

8x tijdloze kleuren voor op de kinderkamer

Meubels verzetten, het betere afplakwerk, een indringende geur: verven is voor velen niet bepaald een favoriete bezigheid. Dus beslis je om de kinderkamer onder handen te nemen? Denk dan best na over een kleur die niet té trendgevoelig is. Deze tijdloze tinten passen zowel in de kamer van een twee- als een twaalfjarige!

1. Hemelsblauw

Hemelsblauw is een diepere tint en voelt warmer aan dan babyblauw. De kleur zal minder snel als ‘kinderachtig’ bestempeld worden door zoon of dochter. Zelfs wanneer ze in de ‘moeder-en-vader-niet-toegelaten -fase’ zitten.

image
DAVID TSAY/ EMILY HENDERSON DESIGNS
I absolutely love this baby room! Emily from emilyframe.blogspot.com did a great job decorating it!
emilyframe.blogspot.com

2. Geel

Een heldere kamer geeft meer energie en dat is positief om eindelijk eens aan dat huiswerk te beginnen. Feit: de kleur geel mag dan wel opgewekt zijn, het geeft ook een kalmerende invloed. En dat is goed voor de nachtrust!

glidden crisp ginger ale
SIMON UPTON
Violaine, Paris 18ème #2/2 (insidecloset.com) Farrow ball : india yellow
insidecloset.com

3. Eierschaal en alle soorten beiges

Puur wit kan soms te strak overkomen. Beige-tinten maken alles wat gemoedelijker en warmer. De kamer blijft neutraal, dus experimenteer gerust met verschillende stijlen en kleuraccenten.

Trova l'ispirazione per creare la stanza da gioco più lussuosa per i bambini con le ultime tendenze di interior design. Vedi di più su circu.net
circu.net
YOUNG HOUSE LOVE

4. Krijtbord

Vroeg of laat kleuren ze toch op de muren, dus je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Een muur met krijtverf staat garant voor jarenlang speel- (en huiswerk?)plezier.

image
BETHANY NAUERT/ EMILY HENDERSON DESIGNS

5. Aqua

Op het eerste zicht een niet zo voor de hand liggende kleur maar wat een combinatiemogelijkheden! Het is misschien wel een van de meest veelzijdige kleuren voor een kinderkamer. Van bruin tot groen tot geel: aqua-blauw past er perfect bij.

gallery wall kids room
VICTORIA PEARSON
Aqua and Coral Nursery.
thekanefive.blogspot.com

6. Lichtgroen

Heb je kleinere ramen in de kamer? Dan is lichtgroen zeker het overwegen waard. De helderheid van de kleur vergroot de ruimte en absorbeert natuurlijk licht.

fiona newell weeks kids room
FIONA NEWELL WEEKS
insidecloset.com

7. Lila

Zelfs wanneer poppenhuizen en vingerverf worden omgeruild voor posters van tieneridolen kan deze kleur er heel verfijnd blijven uitzien. Zowel voor meisjes als jongens, trouwens! Denk maar aan de mooie combinatie met zacht grijs.

image
APARTMENT THERAPY
00320613. 00320613 Galería convertida en estudio infantil, en lila.
elmueble.com

8. Lichtroze

Een klassieker word je niet zomaar. Zelfs voor tieners een blijvertje. En tegenwoordig prachtig gecombineerd met roest en aardetinten.

image
THE SWEETEST DIGS
Blush
annapirkola.com

LEES OOK: