Getty Images

8x tijdloze kleuren voor op de kinderkamer

Meubels verzetten, het betere afplakwerk, een indringende geur: verven is voor velen niet bepaald een favoriete bezigheid. Dus beslis je om de kinderkamer onder handen te nemen? Denk dan best na over een kleur die niet té trendgevoelig is. Deze tijdloze tinten passen zowel in de kamer van een twee- als een twaalfjarige!

 

1. Hemelsblauw

Hemelsblauw is een diepere tint en voelt warmer aan dan babyblauw. De kleur zal minder snel als ‘kinderachtig’ bestempeld worden door zoon of dochter. Zelfs wanneer ze in de ‘moeder-en-vader-niet-toegelaten -fase’ zitten.

DAVID TSAY/ EMILY HENDERSON DESIGNS
emilyframe.blogspot.com

2. Geel

Een heldere kamer geeft meer energie en dat is positief om eindelijk eens aan dat huiswerk te beginnen. Feit: de kleur geel mag dan wel opgewekt zijn, het geeft ook een kalmerende invloed. En dat is goed voor de nachtrust!

SIMON UPTON
insidecloset.com

3. Eierschaal en alle soorten beiges

Puur wit kan soms te strak overkomen. Beige-tinten maken alles wat gemoedelijker en warmer. De kamer blijft neutraal, dus experimenteer gerust met verschillende stijlen en kleuraccenten.

circu.net
YOUNG HOUSE LOVE

 

4. Krijtbord

Vroeg of laat kleuren ze toch op de muren, dus je kunt er maar beter op voorbereid zijn. Een muur met krijtverf staat garant voor jarenlang speel- (en huiswerk?)plezier.

BETHANY NAUERT/ EMILY HENDERSON DESIGNS

5. Aqua

Op het eerste zicht een niet zo voor de hand liggende kleur maar wat een combinatiemogelijkheden! Het is misschien wel een van de meest veelzijdige kleuren voor een kinderkamer. Van bruin tot groen tot geel: aqua-blauw past er perfect bij.

VICTORIA PEARSON
thekanefive.blogspot.com

6. Lichtgroen

Heb je kleinere ramen in de kamer? Dan is lichtgroen zeker het overwegen waard. De helderheid van de kleur vergroot de ruimte en absorbeert natuurlijk licht.

 

FIONA NEWELL WEEKS
insidecloset.com

7. Lila

Zelfs wanneer poppenhuizen en vingerverf worden omgeruild voor posters van tieneridolen kan deze kleur er heel verfijnd blijven uitzien. Zowel voor meisjes als jongens, trouwens! Denk maar aan de mooie combinatie met zacht grijs.

APARTMENT THERAPY
elmueble.com

8. Lichtroze

Een klassieker word je niet zomaar. Zelfs voor tieners een blijvertje. En tegenwoordig prachtig gecombineerd met roest en aardetinten.

THE SWEETEST DIGS
annapirkola.com

LEES OOK:

 

Partner Content