© Getty Images

Babykleertjes bewaren? Dat doe je zo

De eerste maanden groeit je baby als kool. Voor je het weet heb je stapels kleertjes die niet meer passen. Wat doe je ermee? Als je ze wil bewaren voor een volgend kindje, geven we je alvast enkele tips.

Groeien als kool

De allereerste pyjama, dat mooie jurkje dat ze van haar meter gekregen heeft, die stoere eerste jeansbroek…Je baby is zo snel uit zijn eerste kleertjes gegroeid. De stapel ‘dit is te klein’ groeit elke dag tot je het ‘probleem’ niet langer kunt ontkennen. Wat nu?

Bewaren of weg?

Weet je zeker dat je het bij één kindje houdt? Dan kun je de favoriete kledingstukken in een speciale herinneringendoos bewaren. Ga je nog voor een toekomstige broer of zus? Dan ga je best als volgt te werk:

1. Wassen

Was alle kleding voor je ze in bewaardozen stopt. Neem je tijd om vlekken te behandelen. Zorg dat alles volledig droog is om schimmel te voorkomen.
Seepje Vloeibaar Wasmiddel ‘Vers geperste lente geur’ Bont – € 8,99 – Shop hier.

2. Maak een selectie

Het is verleidelijk om alles te houden, maar laten we eerlijk zijn. Bepaalde dingen heeft je baby nooit gedragen: omdat het te moeilijk was om aan en uit te trekken, omdat je die kleur uiteindelijk toch niet mooi vond,… Geef toe: in dat geval is de kans is groot dat je volgende baby het ook niet zal dragen. Maak van je hart een steen en durf dingen weg te geven.

3. Sorteer per maat

Sorteren op grootte klinkt eenvoudig, maar helaas zijn niet alle maten van alle winkels hetzelfde. Bij de ene fabrikant valt 6 maanden wel heel klein, terwijl bij de andere het kledingstuk eerder geschikt is voor een 9 maanden oude baby. Gebruik je gezond verstand en sorteer op werkelijke grootte en niet zozeer op het label.

4. Sorteer per soort

Je kunt hier zo ver in gaan als je wil: t-shirts, truien, broeken, jurkjes en rokjes,… Je kunt ook een aparte doos maken voor speciale items, zoals zwemkleding, verkleedkleding of chiquere kleding maken.

5. Kies de juiste doos

Bepaal eerst op welke plaats je de kleertjes gaat bewaren: in een kamer, op de zolder, in de garage? Afhankelijk van de ruimte, investeer je in aangepaste dozen.
Als je ze in een kamer bewaart, zijn kartonnen dozen (bv. luierverpakking) heel handig. In vochtige ruim­tes zijn hersluitbare plastic zakken of boxen aan te raden.

babykleertjes bewaren

opbergbox 52L London transparant 50x39x41 – € 22,50 – Shop hier.

6. Label de dozen

Voorzie iedere doos met een gedetailleerd label met geslacht, grootte en seizoen.

Extra tips

  • Sorteer de eerste periode per 3 maanden: 0-3 maanden, 3-6 maanden, later kun je overschakelen naar een half jaar.
  • Kies voor transparante dozen, dan heb je al een goed idee wat er in zit.
  • Accessoires zoals sokken, haarattributen zijn ook handig apart te bewaren.
  • Plaats in de babykamer een leuke mand waar je de kleding die te klein is tijdelijk in opbergt. Is de mand vol? Dan kun je aan de slag met de opbergboxen.

Bron: theorganizedmomlife.com

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content