Babyrecept

Babyrecept: Minestronesoep

Wanneer je baby een half jaar is, heb je waarschijnlijk al goed geoefend met papjes en smaken. Zijn darmen en het spijsverteringsstelsel zijn al verder ontwikkeld. En hij kan meer soorten voedsel verdragen. Maak dus gerust eens een klassieke Italiaanse groentesoep klaar. Hier is het recept.

Wat heb je nodig voor minestronesoep?

Ingrediënten voor 2-3 porties soep:

  • 50 gram rundergehakt
  •  ½ beschuit
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 waspeen (korte wortel)
  • 1 kleine aardappel
  • ¼ stengel bleekselderij
  • 2 sperzieboontjes
  • 1 el figuurvermicelli
  • 1 blikje tomatenpuree

Recept: zo maak je minestronesoep

  1. Kneed het gehakt samen met de halve beschuit en draai er hele kleine balletjes van.
  2. Breng de bouillon aan de kook en voeg de balletjes toe.
  3. Schil de waspeen, aardappel en bleekselderij met een dunschiller en snijd alles zo fijn mogelijk. Snijd de sperzieboontjes heel fijn en voeg alle groenten en vermicelli toe aan de bouillon en laat dit 10-15 minuten zachtjes koken.
  4. Roer de tomatenpuree erdoor en laat alles goed doorkoken.
  5. Als je baby nog niet goed stukjes kan eten kun je deze soep ook pureren.
  6. De overgebleven halve beschuit kun je lekker in de soep leggen en je baby mee laten eten als die lekker zacht is geworden.
  7. Handig: de porties kunnen ook worden ingevroren.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."