Baby’s dagboek

Uiteraard weet je na het doktersbezoek exact hoe groot je baby is en hoeveel ‘ie weegt. Toch wil je die babymijlpalen liever nét iets uitgebreider bijhouden dan enkel de statistische informatie over groeicuves.

Enkele leuke ideetjes om zelf een dagboek bij te houden:
  1. Koop een bijzonder schriftje en hou een dagboek bij waarin je alles noteert over je baby zijn vooruitgang. Maar verlies ook je eigen gevoelens niet uit het oog.
  2. Je kan ook een babyboek kopen waarin bepaalde rubrieken voorgesteld worden waarin je de informatie kan bijhouden. Zo heb je een leidraad.
  3. Als je een babyborrel of doopfeest houdt, kan je ook ruimte in het dagboek voorzien voor de gasten. Zij kunnen hun persoonlijke wensen neerpennen in het dagboek.
  4. Waarom niet helemaal creatief loss gaan en scrapbooken . Maak leuke collages waarin je ook het geboortekaartje, leuke wenskaartjes, labels van de favoriete babymelk/potjesvoeding van je baby,… verwerkt
  5. Foto's , foto's, foto's: zeker bij een tweede kindje vergeet je wel eens om een foto te maken op cruciale momenten. Maar het blijft een heerlijke manier om deze bijzondere tijd vast te leggen.

Je kan in de toekomst nog vaak terugblikken aan de hand van het dagboek. Misschien maken de anekdotes je dan wel aan het lachen…

Heb je zelf nog ideeën of suggesties? Hoe heb jij de babytijd vastgelegd? Reageer op dit artikel!

Partner Content