Baby’s met gevoelige huid

De huid is het grootste en meest gevoelige orgaan van je baby’s lichaampje. De huid hydrateren is belangrijk om gevoeligheid en droogte te voorkomen. En om tegen invloeden van buitenaf te beschermen.

Elke baby is uniek en ook de huid evolueert anders. Sommige kindjes hebben een droge en gevoelige huid

Als je baby's huid een zeer gevoelig huidje heeft, kan ze geïrriteerd raken door verschillende factoren. De huid reageert op invloeden zoals zon, hitte, koude, “hard” water, overmatig wassen, knellende kleding of intense emoties.

De huidbarrière raakt gemakkelijker verstoord dan bij de normale babyhuid. De huid vertoont tijdelijk rode plekken en het risico op uitdroging van de huid is ook groter.

Hoe verzorg je de babyhuid?

Was je handen voor je baby’s huidje verzorgt. Gebruik producten specifiek voor gevoelige babyhuidjes. 
De Sensitive-lijn van Galenco  verzacht en verzorgt de droge en gevoelige babyhuid. De reinigings- en verzorgingsproducten hebben een kalmerende en anti-irriterende werking.  Bovendien stimuleren ze de beschermende huidflora. Galenco wordt dagelijks gebruikt in meer dan 80% van de kraamafdelingen in Belgische ziekenhuizen. Meer informatie vind je op www.galenco.be.
 
De verzorging van je kindje is een vorm van communicatie en interactie . Een zachte massage met je vingers is voor een baby evenveel genieten als voor een volwassene! Het kan en mag al vanaf de geboorte en wordt zelfs aanbevolen vanaf 2 maanden. Je baby heeft behoefte aan dit contact en het maakt hem of haar kalmer.

Partner Content