Betterfood vanaf 6 maand uit de rekken

Kraft Foods neemt de koekjes Betterfood vanaf 6 maanden uit de markt als voorzorgsmaatregel . Ze zullen de voedingsinstructies op de verpakking aanpassen en duidelijker te maken.  

Recent advies van experts geeft aan dat het koekje, als het niet gemengd is met een vloeistof zoals melk of vruchtensap, niet geschikt is om droog te geven aan baby's van 6 tot 9 maanden.

Voor kindjes van die leeftijd duurt het te lang voor het koekje zacht wordt in de mond. Daarbij kunnen ongemak of verstikkingsverschijnselen niet geheel worden uitgesloten.

Als het eerst gemengd is met vloeistof is het voor kinderen van 6-9 maanden wel veilig. Voor kinderen ouder dan 9 maanden is het product altijd veilig, droog of gemengd met vloeistof.

Kraft Foods zal advertenties plaatsen in de belangrijkste media, met het volgende advies:
• Het product is in alle vormen veilig voor kinderen ouder dan 9 maanden
• Voor kinderen tussen 6 en 9 maanden, is het product alleen geschikt als het eerst wordt gemengd met een vloeistof, bv. melk of vruchtensap. Het product mag NIET DROOG worden toegediend aangezien het te lang kan duren voor het zacht wordt in de mond. Daarbij kunnen ongemak of verstikkingsverschijnselen niet gbetterfood vanaf 6 maanden uit de handeleheel worden uitgesloten.
• Wie hierover bezorgd is of niet zeker weet wat te doen, die kan het gratis telefoonnummer bellen voor bijkomend advies: 00800 – 800 – 13457
• Wie het product niet meer wenst te gebruiken kan het strookje van de doos met informatie over de houdbaarheidsdatum terugsturen naar Betterfood, p/a Desk Services, Postbus 96, 3620 Lanaken (portkosten € 0,69 per stuk),  met vermelding van naam en adres. Een waardebon van EUR 2,5 per strookje zal dan teruggestuurd worden.
• Alle andere Betterfood producten zijn niet betrokken bij deze terugname.

De veiligheid van het kind blijft de eerste prioriteit van Kraft Foods.  De onderneming verontschuldigt zich voor het ongemak dat deze voorzorgsmaatregelen meebrengen.

Partner Content