©CelineWerner

Binnenkijken bij … Otis (5 maanden)

Door Celine Werner

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnenkijken bij Otis (5 maanden) – het zoontje van Libelle Mama-redactrice Celine – in Grimbergen.

Een kijkje in de kamer van Otis (5 maanden)

binnenkijken bij binnenkijken bij binnenkijken bijbinnenkijken bij

Mama Celine (31 jaar) vertelt:

Welke kamer was het vroeger?

“We zijn eind april 2018 in een gerenoveerde duplex komen wonen en hebben deze ruimte bewust leeg gelaten met het oog op de toekomst. Niet dat we toen meteen aan kinderen wilden beginnen, maar een goed begin is het halve werk.”

“Grappig weetje: Otis slaapt nu nog steeds naast me in zijn co-sleeper. En hoogstwaarschijnlijk zal hij nog een paar maanden in onze slaapkamer overnachten. Daar was ik me al bewust van tijdens de zwangerschap, maar de nestdrang was gewoon zo sterk dat ik meteen aan de slag wou.”

Hoe hebben jullie de inrichting aangepakt?

“Los van het feit dat er al een babykamer ter beschikking was, hebben we eigenlijk nooit echt diep nagedacht over de inrichting. We kochten de meubels die ons mooi en handig leken en hoopten stiekem dat het allemaal bij elkaar zou passen.”

Wie heeft de inrichting uitgevoerd/wie heeft geholpen?

“Mijn vriend – aka handige harry – heeft alle meubels in elkaar gestoken en ik heb de accentmuur onder handen genomen. Ook het decoreren was een van m’n taken, maar dat vond ik hélemaal niet erg, want dat was heel fijn om te doen.”

Hoelang zijn jullie ermee bezig geweest?

“Ik denk ongeveer drie dagen in totaal (het zoeken naar de spullen niet meegerekend). We zijn er ook heel vroeg aan begonnen, ik schat toen ik zo’n dertien weken zwanger was. Onze uitgerekende datum was namelijk 22 augustus en ik zag mezelf niet klussen met een hoogzwangere buik bij hete temperaturen. Bovendien gaf het mij ook een soort van gemoedsrust.”

Waar vond je inspiratie voor de kamer?

“Voor het kleurvlak heb ik me laten inspireren door Anne-Catherine Gerets en verder keek ik ook graag naar die typische baby room tours op Youtube.”

“We hebben trouwens bewust gekozen voor een neutraal kleurvlak en niet voor typische kindertekeningen op de wand, zodat Otis z’n kamer want minder snel beu zou worden. Leuke kinderlijke accenten kun je altijd toevoegen met toffe accessoires en speeltjes.”

Wat zijn je favoriete winkels?

“Ik kan er niet meteen één opnoemen. Alle spullen komen van verschillende shops (IKEA, Gras onder je voeten, H&M, Sissy Boy, Flinders, Petite Amélie, enzvoort).

Wat is je favoriete item van de kamer en waarom?

“Zijn Sebra Kili bed! Een prachtig Deens merk. Het bed zal trouwens jaren meegaan omdat de bedbodem verstelbaar is. Nog een pluspunt: het model past zowel in een modern als een vintage interieur.”

Praktische info

De grootte: Ik schat zo’n 9 m².

Stijl/thema: Safari, maar dan heel subtiel.

Gebruikte kleuren: : Wit, groen en hout.

Materiaal vloer: Houten vloer (parket).

Verf: Witte muren en één geschilderde accentmuur (Green Mile van bij Colora).

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be.

Nóg meer leuke kamers:

 Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content