Boekbaby’s

In twintig Vlaamse gemeenten worden vanaf 8 september Boekbaby’s-pakketten uitgedeeld. Het pakket bestaat uit een linnen draagtas met boekjes en boekentips.

De draagtas is bestemd voor baby’s van zes maanden- en uiteraard hun ouders. Het gaat om een project van Stichting Lezen en het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken.

Boekbaby’s wil ouders met kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk willen ze ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekbaby’s ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken. 

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen.
Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen,
versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is ‘quality time’, goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Boekbaby’s wil alle kinderen gelijke kansen geven door de materialen en Boekbaby’s-boodschap zo breed mogelijk te verspreiden
via de consultatiebureaus van Kind en Gezin en de bibliotheek.

Bron: Boekbabys.be

Partner Content