Beeld: Shutterstock

Borstvoedende mama’s schuwen de openbaarheid

Een Brits onderzoek, georganiseerd door het verzorgingsmerk Kamillosan, heeft aangetoond dat veel mama’s het niet zien zitten om in het publiek borstvoeding te geven aan hun boreling.

Zomaar even 38% van de ongeveer 3500 bevraagde vrouwen zegt zich nog liever te verstoppen in het toilet dan de afkeurende blikken van de voorbijgangers op andere plaatsen te trotseren.
Sterker nog: een vijfde van de mama’s is zo ongerust over de opinies van anderen dat ze hun baby liever om voeding laten schreeuwen dan de borst te geven.

Wat schrikt de mama’s zo af? Negatieve reacties, ongepaste commentaren en starende blikken. 54% van de borstvoedende vrouwen zegt minstens één keer blootgesteld te zijn geweest aan ongewenste aandacht tijdens het borstvoeden.

En het wordt nog sterker: 12% van de borstvoedende moeders werd al eens gevraagd om te stoppen met de baby in het publiek te borstvoeden!

Het zijn cijfers en resultaten die doen huiveren en nog maar eens aantonen welke dubbele moraal er in deze maatschappij wordt gehanteerd als het op een natuurlijk proces als borstvoeding aankomt.

Lees meer resultaten in het Engels via het persbericht op deze link.

Partner Content