Borstvoeding geven maakt slanker

Goed nieuws! Uit een Deense studie blijkt dat kersverse moeders die hun kind borstvoeding geven, sneller hun oude figuur terugkrijgen.

Snel terug je oude figuur dankzij borstvoeding

Moeders die zowel borstvoeding als poedermelk gaven, verloren in de eerste vier weken na de bevalling sneller zwangerschapskilootjes, maar van de 8ste tot de 12week verloren de moeders die uitsluitend borstvoeding gaven meer kilo’s. Zo blijkt uit het onderzoek.

Het gewichtsverlies is markant ondanks de grotere inname van calorieën en mindere activiteitsgraad van de moeders die borstvoeding geven. Bovendien is het verloren percentage lichaamsvet duidelijk groter bij moeders die borstvoeding geven.

Moedermelk wint aan populariteit

Ook celebrities zorgen hier mede voor. Met op kop Angelina Jolie, die publiekelijk heeft verklaard dat borstvoeding haar heeft geholpen bij het afvallen.  Maar het kan nog beter! Alle baby’s aan de borst want dit behoudt vrouwen op latere leeftijd ook voor het dikker worden. Het zogenaamde opstapelen van vet op de heupen wat na de overgang op de loer ligt, is bij vrouwen die hun baby?s zoogden bewezen minder.

Dit is nog niet alles, borstvoeding is ook nog goed voor het gewicht je baby. Onderzoekers van Glasgow Caledonian University wogen 32.000 Schotse peuters van 39 tot 42 maanden oud en keken naar voedingspatronen van moeders en hun kroost. Het resultaat was dat het drinken van moeders borst in het eerste levensjaar de kans op ernstig overgewicht op peuterleeftijd met 30% verlaagt. Kids die al jong te zwaar zijn, hebben vaak later ook gewichtsproblemen en hebben een kortere levensverwachting.

Dus niet alleen jouw ideaal gewicht wordt behaald maar ook dat van jouw baby en dat allemaal gratis en voor niets!

Partner Content