Borstvoeding: UNICEF pleit vóór

Van 1 tot 7 augustus is het Internationale Borstvoedingsweek. Als meer landen het geven van borstvoeding zouden stimuleren, zou dat het leven van ongeveer een miljoen kinderen kunnen redden. Dat zegt UNICEF op de 20ste editie van de Wereld Borstvoedingsweek.

Er is veel bewijs dat het geven van borstvoeding ziektes als diarree en longontsteking kan voorkomen, ziektes waaraan ieder jaar miljoenen kinderen overlijden. Toch is wereldwijd het percentage vrouwen dat borstvoeding geeft de afgelopen jaren niet spectaculair gestegen: van 32 procent in 1995 tot 39 procent in 2010.

In 2008 bleek uit een onderzoek dat werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift "The Lancet" dat kinderen die geen borstvoeding krijgen, een 14 keer zo grote kans maken te overlijden in de eerste zes maanden dan kinderen die wél borstvoeding krijgen. Borstvoeding bevat namelijk alle noodzakelijke voedingsstoffen voor een kind en is daarmee een van de beste investeringen die kunnen worden gedaan in het voorkomen van kindersterfte wereldwijd.
 

Partner Content