Gezocht en gevonden: borstvoedingsvriendelijke locaties

Door -
borstvoedingsvriendelijke locaties
Getty Images
Moeders die borstvoeding geven en die op stap gaan met hun baby, weten niet altijd goed waar ze welkom zijn om hun kindje rustig te voeden. We geven je met plezier enkele tips!

Uit onderzoek blijkt dat mama’s vaak wel starten met borstvoeding, maar het soms niet lang volhouden. Eén van de redenen om te stoppen is dat mama’s het niet zien zitten om te borstvoeden in het openbaar. Voor sommigen vraagt het namelijk veel assertiviteit om in een volle taverne of bibliotheek de baby aan de borst te leggen.

Breast places

Elvie, een van oorsprong Brits bedrijf dat onder meer borstpompen en bekkenbodemtrainers produceert, zocht een manier om het borstvoedende vrouwen een pak makkelijker te maken en introduceerde de ‘Breast Places‘, een overzicht van borstvoedingsvriendelijke plaatsen waar je je kleintje in alle rust en comfort eten kunt geven of kunt kolven.

Op hun website vind je een kaartje met al de huidige Breast Places in België, en je kunt er zelf ook terecht om jouw zaak te laten toevoegen aan de groeiende lijst.

Eerste borstvoedingsbank

Nog een leuk initiatief van Elvie: tot eind augustus van dit jaar vind je het allereerste borstvoedingsbankje in België op de Grote Markt van Kortrijk. Leda Devoldere, designer bij Atelier Leda in Gent, nam het ontwerp voor haar rekening. De bank is op-en-top multifunctioneel: zo kun je er makkelijk een praatje maken met je partner of een vriend(in), maar ook je baby een dutje laten doen of zelfs verversen. Een bezoekje waard!

Nog meer borstvoedingsvriendelijke plekjes

Op de website van De Bakermat, een vroedvrouwenpraktijk en expertisecentrum in Kessel-Lo, vind je een kaart met nog meer plekken verspreid over heel Vlaanderen waar je je baby ongestoord kunt voeden. Klik op een van de icoontjes, en je krijgt meteen de naam van de zaak, het adres, en eventueel een korte beschrijving. Handig voor mama’s on the go!

Borstvoedingsvriendelijke horeca

Enkele van onze favoriete borstvoedingsvriendelijke plekjes:

1. Chicago Café – Brussel

© chicagocafe.be

Bij Chicago Café in Brussel zijn mama’s meer dan welkom. Er is alvast plaats genoeg om met de kinderwagen te komen. Uitbaatster Julie Belaen beviel zelf nog recent van een dochter. “We waren sowieso al kindvriendelijk, maar nu zijn we ook borstvoedingsvriendelijk. Bij ons is er geen gêne, maar in de klassieke bistro is dat soms anders. Vaak gaat het uiteindelijk niet om de gêne, maar om de faciliteiten die voorhanden zijn.”, zegt Belaen. Ze hebben een ververstafel, een kindertoiletje en een kinderspeelhoek met speelgoed en boekjes. Een aangepast kindermenu voor grote broer of zus maakt het helemaal af.

2. Theatercafé – Hasselt

theatercafé Hasselt
©Theatercafé Hasselt
In 2015 werd brasserie Theatercafé uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke zaak in Hasselt. In de eerste Gault Millau gids voor kids kregen ze het label van de smaak. Hun kindermenukaart is dan ook uitzonderlijk uitgebreid.​ Ze hebben een leuke speelbox in de brasserie en een geweldige buitenspeeltuin. Ouders kunnen genieten op het terras en vanuit daar hun kindjes goed in de gaten houden. Hier ben je welkom om te voeden!

3. ​La Sirène – Knokke

De uitbaatster van La Sirène heeft haar twee kinderen borstvoeding gegeven (haar jongste zelfs 17 maanden!) en steunt vol overtuiging borstvoedende mama’s. Mama’s mogen op eenvoudig verzoek steeds gebruik maken van de privé-opslagruimte, waar een comfortabele stoel staat. Je kunt er je baby voeden en verschonen, en dit in alle rust en zonder storende blikken. Geweldig toch?!

Extra tips:

  • De Appel – Leuven
  • Lezeres Sarah: “Ik was eens in Potatolicious in Gent en werd supervriendelijk onthaald en ik kreeg een apart plekje!”
  • Lezeres Julie: “Ikea heeft ook een zeer mooi hokje met een zeteltje. Je kunt er perfect kolven, je kolf afwassen,…”

Ken jij nog een leuk adresje? Laat het ons zeker weten via info@libellemama.be!

Bronnen: Elvie, De Bakermat

Lees meer over borstvoeding:

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here