Gezocht en gevonden: borstvoedingsvriendelijke locaties

Door -
borstvoedingsvriendelijke locaties
©GettyImages
Moeders die borstvoeding geven en die op stap gaan met hun baby, weten niet altijd goed waar ze welkom zijn om hun kindje rustig te voeden. Onze lezeressen geven enkele tips!

Uit onderzoek blijkt dat mama’s wel starten met borstvoeding, maar het vaak niet lang volhouden. Eén van de redenen om te stoppen is dat mama’s het niet zien zitten om te borstvoeden in het openbaar. Voor sommigen vraagt het heus veel assertiviteit om in een volle taverne of bibliotheek de baby aan de borst te leggen.

Borstvoedingsvriendelijke sticker

Winkels, cafés, restaurants, brasseries, bibliotheken, gemeentehuizen,… geven met deze sticker aan dat je er welkom bent om je baby te voeden. Een lijst met alle geregistreerde winkels, cafés, restaurants, brasseries, bibliotheken,… in jouw buurt waar je welkom bent om je baby te voeden vind je hier.

Borstvoedingsvriendelijk klimaat

Mammae, gekend van de duurzame borstvoedingsbeha’s, lanceerde ‘Breastfeeding on the go’. Een campagne om borstvoeding op lange termijn te promoten. “Het gebeurt nog dat borstvoedende mama’s ergens worden buitengezet en deze negatieve publiciteit haalt iedere keer de pers. Wij willen laten weten waar borstvoedende mama’s welkom zijn om zo een borstvoedingsvriendelijk klimaat te scheppen.” Op hun site vind je borstvoedings- en babyvriendelijke horecazaken. Klik op jouw keuze en je kunt zien wat voor extra ze in petto hebben: een verschoningshoek voor de baby, een speelhoekje of kindermenu voor de grote broer/zus,… .

Borstvoedingsvriendelijke horeca

 

1. Chicago Café – Brussel

© chicagocafe.be

Bij Chicago Café in Brussel zijn mama’s meer dan welkom. Er is alvast plaats genoeg om met de kinderwagen te komen. Uitbaatster Julie Belaen beviel zelf nog recent van een dochter. “We waren sowieso al kindvriendelijk, maar nu zijn we ook borstvoedingsvriendelijk. Bij ons is er geen gêne, maar in de klassieke bistro is dat soms anders. Vaak gaat het uiteindelijk niet om de gêne, maar om de faciliteiten die voorhanden zijn.”, zegt Belaen. Ze hebben een ververstafel, een kindertoiletje en een kinderspeelhoek met speelgoed en boekjes. Een aangepast kindermenu voor grote broer of zus maakt het helemaal af.

2. Theatercafé – Hasselt

theatercafé Hasselt
©Theatercafé Hasselt
In 2015 werd brasserie Theatercafé uitgeroepen tot de meest kindvriendelijke zaak in Hasselt. In de eerste Gault Millau gids voor kids kregen ze het label van de smaak. Hun kindermenukaart is dan ook uitzonderlijk uitgebreid.​ Ze hebben een leuke speelbox in de brasserie en een geweldige buitenspeeltuin. Ouders kunnen genieten op het terras en vanuit daar hun kindjes goed in de gaten houden. Hier ben je welkom om te voeden!

3. ​La Sirène – Knokke

De uitbaatster van La Sirène heeft haar twee kinderen borstvoeding gegeven (haar jongste zelfs 17 maanden!) en steunt vol overtuiging borstvoedende mama’s. Mama’s mogen op eenvoudig verzoek steeds gebruik maken van de privé-opslagruimte, waar een comfortabele stoel staat. Je kunt er je baby voeden en verschonen, en dit in alle rust en zonder storende blikken. Geweldig toch?!

Nog leuke adresjes:

  • De Appel – Leuven
  • Lezeres Sarah: “Ik was eens in Potatolicious in Gent en werd supervriendelijk onthaald en ik kreeg een apart plekje!”
  • Lezeres Julie: “Ikea heeft ook een zeer mooi hokje met een zeteltje. Je kunt er perfect kolven, je kolf afwassen,…”

Ken jij nog een leuk adresje? Laat het ons zeker weten via info@libellemama.be

Bronnen: de bakermatmammae.be

Lees meer over borstvoeding:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here