© Getty Images

Checklist: 11 foto’s die je zeker wilt maken van je pasgeboren baby

Na maanden vol ongeduld wachten is het zover: je kunt je baby eindelijk in je armen sluiten. Die eerste uren als je kind nog zo’n lief verkreukeld hoofdje heeft, wil je het liefst non-stop foto’s maken. Er valt dan ook heel wat te fotograferen. Hier vind je een handige checklist van elf mooie momenten die je vast moet leggen voor het nageslacht.

11 foto’s die je zeker moet maken

1. Het eerste huiltje

Dat eerste huiltje klinkt als muziek in de oren: je baby is alive and kicking. Welkom baby!

2. De eerste momenten tussen mama en baby

Het eerste moment dat je je baby kunt vasthouden is onbetaalbaar. Je ziet er misschien niet op je best uit, maar naar dit beeld ga je nog vaak met warme gevoelens kijken!

3. Vergeet de papa niet

De onzekere, maar verliefde blik van je partner als hij naar jullie baby kijkt is toch om bij weg te smelten? 

4. De cijfers

De standaardvraag: Hoeveel weegt je baby? En hoe groot is hij? Het meet- en weegmoment is dus onmisbaar voor het fotoalbum. 

5. De eerste maaltijd

Of je nu borstvoeding of flesjes geeft, dat maakt niet uit. Deze mijlpaal moet je vastleggen.

Of je nu voor borstvoeding of flesvoeding kiest, je wordt er geen betere of slechtere moeder door. Aan beide opties zijn voor- en nadelen verbonden, lees maar.

6. Close-up voetjes & handjes

Je baby zal zo snel groeien dat je al dat kleins meteen vast moet leggen. Die ieniemini-teentjes en vingertjes zijn toch té schattig?

7. Het ziekenhuisbedje

Vergeet zeker niet een paar mooie foto’s te maken terwijl je baby vredig in het ziekenhuisbedje ligt te slapen. Ben je thuis bevallen? Dan is een eerste foto in het wiegje een leuke herinnering voor later.

8. Het ziekenhuisarmbandje

Naast een foto van het ziekenhuisarmbandje is het ook leuk om het exemplaar zelf te bewaren. Ben je thuis bevallen? Maak dan zeker ook een foto met de verloskundige en/of kraamhulp die bij de geboorte aanwezig waren.

9. Close-up van dat schattige snoetje

Thank God voor digitale fotografie. Die eerste uren als je kind nog zo’n lief verkreukeld hoofdje heeft, wil je het liefst non-stop foto’s maken.

10. Het eerste badje

Is het tijd voor het eerste badje van je kleine spruit? Voor veel onder hen is het een zalig moment waarop ze helemaal kunnen relaxen. Echt iets om vast te leggen!

11. Met het gezin

De eerste foto met z’n drietjes of — als je al meer kinderen hebt — het hele gezin. Deze hangt binnenkort ongetwijfeld tegen de livingmuur!

Nog meer fotopret:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content