Dag van de groente

24 maart 2009 is de eerste Belgische ‘Dag van de Groente’. Een gezonde levensstijl leer je best van jongs af. Daarom nemen scholen actief deel aan de ‘Dag van de Groente’.

De ‘Dag van de Groente’ werd ingezet op de Gemeentelijke Basisschool van Stokkel in St-Pieters-Woluwe. 
Groentechef Frank Fol deed een toffe groentesessie met de kindjes. De enthousiaste leerlingen probeerden geblinddoekt te raden welke groentjes ze in hun mond gestopt kregen. Spelenderwijs kunnen kinderen zeker warm gemaakt worden voor groenten.

Bonduelle lanceert een wedstrijd naar kinderen toe. Leerkrachten en leerlingen bedenken ludieke groente-initiatieven en voeren ze uit met de klas. Maïspannenkoeken bakken, een groentemarathon op het getouw zetten,… Scholen kunnen zich inschrijven voor 30 april 2009 op de website van de ‘Dag van de Groente’.

Het is van groot belang dat kinderen en ouders gestimuleerd worden meer groenten te eten. Slechts 37,7% van de Belgen eten dagelijks groenten.

Als je niet voldoende tijd hebt om dagelijks verse groenten op tafel te toveren, neem dan eens een glas of bokaal groenten. Zowel verse groenten, diepvriesgroenten en groenten uit glas of blik vinden hun plek in een evenwichtige voeding.

Partner Content