©iStock

De eerste keer borstvoeding buitenshuis

Borstvoeding geven in het openbaar, voelt op het begin een beetje ongemakkelijk. Je zit met heel wat vragen: Hoe doe ik het zo discreet mogelijk? Welke kleren draag ik? Hoe vind ik een rustig plekje?

Als je voor het eerst borstvoeding geeft in het openbaar, hoef je je vooral geen zorgen te maken. Borstvoeding geven aan je kind is een zeer natuurlijke activiteit. De meeste mensen merken het niet eens op.

Een plekje zoeken

Als je op stap bent en je baby krijgt honger, moet je op zoek gaan naar een rustig plekje om borstvoeding te geven. In een restaurantje of bar kan je soms een stil hoekje vinden. Je moet vooral een plek vinden waar ook jij je op je gemak voelt. Je wilt niet dat mensen je zitten aan te kijken terwijl je voeding geeft. Heb je de juiste plek gevonden, dan kunnen jij en je kindje je rustig installeren.

Plan vooruit

Als je op uitstap vertrekt op het tijdstip dat je baby normaal eet, kan dat voor moeilijkheden zorgen. Je moet dan namelijk snel een geschikte locatie vinden om borstvoeding te kunnen geven.

Eens aangekomen, heb je geen tijd meer om even te ontspannen, want je kind wil onmiddellijk eten. Je plant dus beter je uitstap op voorhand. Vlak voor je vertrekt geef je best een korte borstvoeding aan je kind. Zo is het rustiger en heeft het een verzadigd gevoel tot je op je bestemming bent aangekomen.

Gepaste kleding

De juiste kleding dragen is bij borstvoeding van cruciaal belang. Draag geen kledingstukken waarbij je geen gemakkelijke toegang hebt tot je borsten. Je kies best voor een bovenstuk waarbij je niet je hele buik hoeft te ontbloten, dat is aangenamer voor jezelf. Er bestaan namelijk tops waarbij je enkel je borsten hoeft te onthullen. Deze werken volgens het principe van de borstvoedingsbeha. Heel gemakkelijk.

Neem ook een dekentje mee. Dit kan je over jezelf draperen wanneer nodig. Je kunt het ook gebruiken om je baby’tje in te wikkelen.

Soms kan je na een voeding last hebben van een beetje lekkage. Neem daarom altijd een extra top of T-shirt mee. Vergeet ook je borstpads niet. Zo kom je voor geen onaangename verrassingen te staan.

Lees ook:

Partner Content