GettyImages

Welke pop kies ik voor m’n kindje?

De Sint en de kerstman maken binnenkort opnieuw hun opwachting. Nood aan inspiratie? Een pop is altijd een goed idee! Voor de kleintjes als knuffel, voor de grotere kindjes om zoals een echte baby te verzorgen. Met deze tips weet je meteen welke pop je voor jouw kindje best op het eindejaarslijstje zet.

WAAROM EEN POP?

Een pop is om verschillende redenen een ideaal cadeau voor je kindje. In het prille begin zal de pop eerder fungeren als knuffel of maatje die hen een vertrouwd gevoel geeft. Nadien wordt het hun ‘baby’ waar ze alles voor zouden doen. De pop moet dan ook overal mee naartoe! Dit rollenspel en het imiteren van de ouders is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je oogappel.

VOOR WELKE LEEFTIJD?

BABY & PEUTER

Zelfs met een baby in huis is een pop een leuk cadeau. Kies op die leeftijd zeker voor een zachte, stoffen pop die je kindje als knuffel kan gebruiken. Een goede tip: ga voor een pop die je makkelijk kunt wassen. Een ongelukje is namelijk snel gebeurd.

KLEUTER & OUDER

Vanaf deze leeftijd spelen fantasie en imitatie een heel grote rol. Kindjes zijn vatbaar voor wat jij als ouder doet en proberen dit zo goed mogelijk na te spelen. Op dit moment zal een pop minder fungeren als knuffel, maar wordt het hun baby, of een broertje of zusje. Ze zullen er als een echte mama of papa voor zorgen, inclusief pamper verversen, kleertjes aan- of uitdoen en een flesje of een badje geven.

Hou hier rekening mee als je een pop kiest. Eentje die je een luier kunt omdoen of waarvan je de kleertjes kunt verwisselen zijn alvast toppers.

Oudere kindjes, bij wie de fijne motoriek al beter ontwikkeld is, vinden poppen waarvan je de haren kunt kammen en verschillende kapsels kunt geven meestal leuk.

Vergeet ook zeker de juiste accessoires niet: een bedje of eetstoel, een kinderwagen of misschien zelfs een poppendraagzak.

SPEEL OP VEILIG MET EEN STOFFEN POP

Natuurlijk wil je een pop voor je kindje die helemaal veilig is. Voor baby’s en peuters is een stoffen variant vinden meestal geen probleem, maar eens je zoon of dochter wat ouder is willen ze een pop die zoveel mogelijk op een echte baby lijkt. Dat zijn helaas vaak plastic poppen die mogelijk schadelijke stoffen zoals weekmakers bevatten.

OOK VOOR JONGENS

Een pop is niet enkel een leuk cadeau voor meisjes. Ook voor jongens mag het stereotiepe rollenspel doorbroken worden, en het hoeven echt niet altijd politiemannen of bouwvakkers te zijn. Een mooi en pakkend voorbeeld zagen we in de reclamespot van Dreamland.

Uiteraard bestaan er ook poppen in verschillende huidskleuren, voor een reële afspiegeling van onze maatschappij.

ONZE FAVORIETE POPPEN EN EXTRA’S

1

Rubens Barn Tummies pop Summer

Handgemaakte pop met graankussentje in de buik. Warm het kussentje op in de (microgolf)oven of leg het in de diepvriezer om af te koelen. € 59,95. Koop de pop hier

2

Cam Cam katoenen pop Agnes

Zachte pop van biokatoen met vulling van organische katoenvezels. € 49,95. Koop de pop hier.

3

Lilliputiens zachte pop Noa

Zachte pop met kleertjes en pamper die je kunt uittrekken. Met papfles. € 34,99. Koop ze hier

4

Minikane doll boy Asian

Mooie, levensechte pop voor alle minimama’s en -papa’s. Verwisselbare kleertjes! € 24,95. Koop de pop hier.

5

Olli Ella Dinkum doll Roo

Beweegbare katoenen pop die kan zitten en verschillende outfits kan dragen. € 59.95. Koop ze hier.

6

Goetz pop Jessica Netlace & Flowers L

Pop met zacht lijf en haren die je kunt wassen, kammen en stylen. Zonder schadelijke ftalaten. € 74,99. Koop de pop hier.

7

Poppie Toys Poppenwieg rotan met blauwe matras

Leuke trendy wieg voor je favoriete pop die mooi staat in elke kinder- of speelkamer. € 89,00. De wieg shop je hier.

8

By Astrup Poppenstoel 2 in 1

Poppenstoel die je ook liggend als tafel met stoel kunt gebruiken. Voor poppen tot 50 cm. € 49,95. Shop de poppenstoel hier.

9

Poppendraagzak Boba Mini

Draagzak waar je je pop of knuffel in kunt dragen, net zoals mama of papa doet met kleine broer of zus. € 34,95. Koop de drager hier.

10

Kid’s Concept Houten wandelwagen

In deze leuke poppenwagen vervoer je je favoriete knuffel of pop met veel plezier! € 47,95. Shop ‘m hier.

MEER CADEAU-INSPIRATIE:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content