Even binnenkijken: de kinderkamer van Edouard

Superblij zijn we, dat we mogen binnenkijken in het paradijs van het kindje van één van onze lezeressen. Deze keer is Edouard (6 maanden) uit Brasschaat aan de beurt.

BINNENKIJKEN IN DE KINDERKAMER VAN EDOUARD (6 maanden)

binnenkijken babykamer kinderkamerbinnenkijken babykamer kinderkamer binnenkijken babykamer kinderkamerbinnenkijken babykamer kinderkamer binnenkijken babykamer kinderkamer binnenkijken babykamer kinderkamerbinnenkijken babykamer kinderkamer

DE KINDERKAMER: MAMA CAROLINE (28) VERTELT

Welke kamer was het vroeger?

“4 jaar geleden hebben we ons eigen peperkoekenhuisje gekocht. We waren op slag verliefd op ons 100-jarig oud douaniershuis. Stef en ik hebben beiden een liefde voor gezelligheid en houden van heel veel planten. Het gevolg was een gezellig huis, maar de kamers bleken niet altijd even praktisch. Dat was ook het geval voor Ed zijn kamertje. Wij gebruikten deze ruimte vooral als extra chill room bij onze kamer omdat ze via openslaande deuren verbonden is met die van ons.”

Hoe hebben jullie de inrichting van de kinderkamer aangepakt?

“We wisten allebei dat we geen typische jongenskamer wilden. Er komt een moment dat Ed zijn eigen voorkeur gaat hebben wat de inrichting van zijn kamer betreft en dan doen we het graag opnieuw. Maar tot dan gaan we voor wit en aardekleuren met leuke accenten. We houden van niet te vol, niet te veel rommel maar wel wat funkiness. De Landrover Defender en Rolling Stones tong moest wel ergens in verwerkt worden. De Defender is Stef zijn favoriete auto en daar hebben we heel veel leuke tripjes mee gedaan. Stef is nu ook met de peters van Edouard een miniversie aan het bouwen. De Rolling Stones tong heeft een speciale betekenis voor mijn papa.”

Wie was er verantwoordelijk voor de inrichting? Wie heeft geholpen?

“Er is een ongeschreven overeenkomst tussen ons: Stef doet alles buiten en ik doe alles binnen. Het was dus vooral mama’s taak om de inrichting te voorzien. De meubeltjes hebben we samen geüpcycled. Daarbij hebben we de hulp ingeschakeld van Kelly Howe van The Art Club om het bedje te beschilderen, de eyecatcher van de kamer.”

Hoelang zijn jullie met de inrichting van de kinderkamer bezig geweest?

“Vanaf het moment dat we verhuisd zijn, wilden we aan kindjes beginnen, maar de natuur besliste er anders over. We hebben een fertiliteitstraject doorlopen dat spijtig genoeg niet succesvol was. De kamer bleef leeg, met uitzondering van een vintage schommelpaardje, want ergens voelde ik dat dat kindje wel een keertje zou komen. En plots was hij er dan, op de natuurlijke manier!

Het heeft slechts een maand geduurd voor ik alles bijeengesprokkeld had. De grote spiegel stond er al en die hebben we behouden. Het bedje is van IKEA en is van één van de petekindjes van Stef geweest. We hebben een nieuw matrasje en mooie aankleding gekocht. De prachtige hanger met de zwaluwtjes en de klamboe maken het geheel af. De kast is van de kinderen van de vriend van mijn mama geweest. Die hebben we afgeschuurd voorzien van nieuwe deurknopjes. Heel low budget, maar achter alles zit betekenis.”

Waar vond je de nodige inspiratie?

“Er zat al veel in mijn hoofd omdat ik door de jaren heen veel inspiratie heb gevonden op o.a. Instagram. De échte inspiratie kregen we tijdens een vakantie, bij mijn mama in Sardinië. Het was de laatste avond en we dronken nog een glaasje wijn op het terras toen we een vallende ster zagen. ‘Ik wens altijd hetzelfde’, zei ik. Mama knikte en zei: ‘ik ook’. De dag nadien voelde ik me misselijk en raar. Meteen toen ik thuis kwam hebben we een zwangerschapstest gedaan. En ja hoor: 11 weken!

Aan Ed zijn bed hangen zwaluwen, de vogeltjes die in Sardinië altijd van het zwembadwater komen drinken. De deurknopjes van de kast zijn sterren, zoals de vallende ster die aangaf dat Ed op komst was. En de Defender staat voor de woelige paden die wensouders door moeten.”

Wat is je favoriet plekje of item van de kamer en waarom?

“Sowieso de gezellige poef, waarop ik de eerste maanden altijd borstvoeding heb gegeven. Die staat vlak bij de ramen waar de zon altijd binnen kan schijnen.”

Heeft je kind ook een favoriet plekje of item?

“Moeilijk te zeggen, maar wij zijn van die ouders die gezegend zijn met een goede slaper. Dus ik zou zeggen: zijn bedje!”

Stond er iets op het verlanglijstje van je kind waar jij minder enthousiast over was? Hoe heb je dat opgelost?

“Ik denk op dit moment nog niet. Hij is nog klein, maar speelt wel het liefst met heel kleurrijk speelgoed, zoals alle kindjes. Dat moffelen we wel wat weg in manden en kisten zodra hij er niet meer mee aan het spelen is!”

Zit er een bepaald verhaal achter het kamertje, de inrichting of een bepaald item?

Er zit echt achter alles een verhaal. Het schommelpaardje kocht ik ook tweedehands en was het eerste item dat in de kamer stond. De borduursels in zijn kamertje passen perfect bij ons oud huisje. Eentje werd gemaakt door ‘This Granny In Me’ naar het voorbeeld van zijn geboortekaartje. Het ander werd gemaakt door Ed’s tante.”

Wat zijn je favoriete winkels voor decoratie voor de kinderkamer?

“‘Het Land van Ooit’ never ceases to impress me!”

Heb je favoriete instagramaccounts die je volgt voor inspiratie?

“‘Breumel’ blijft de grote favoriet als het op inrichting aankomt! En ‘Lesdoucesdemaxime’.”

PRAKTISCHE INFO

Grootte van de kamer: 18 vierkante meter

Stijl of thema: We hebben het heel toepasselijk ‘Paint it White’ genoemd. Naar het nummer ‘Paint it black’ van The Rolling Stones.

Gebruikte kleuren: Wit, aardekleuren en groen.

Materiaal van de vloer: 100 jaar oude eik.

Keuze verf/behang: mat wit van Levis

Mogen we ook eens in de kamer van jouw kindje binnenkijken? Stuur dan zeker een mailtje met enkele foto’s naar sara.dekens@libelle.be.

Meer inspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content