De Nederlandse vrouw wil trouwen en baby’s

Een open relatie of een strakke toyboy: het kan haar allemaal gestolen worden. Uit Viva’s Grote Relatieonderzoek onder 725 vrouwen rond de dertig blijkt dat de Nederlandse vrouw nogal conservatief is. Trouwen, monogamie en kinderen krijgen : dat is het credo.

Trouwen hopeloos ouderwets? 82% van de Nederlandse vrouw vindt van niet. 17% is al in het huwelijkbootje gestapt, 41% wil het graag en 40% staat er absoluut voor open. Volgens 71% zijn relaties anno 2012 zijn te vrijblijvend en geven we te gemakkelijk op. 

Liever romantiek dan seks
Opmerkelijk: de Nederlandse vrouw vindt seks niet het belangrijkste. In het rijtje ‘wat zoek je in een relatie?’ neemt seks de vierde plaats in. 91% van de vrouwen vindt emotionele steun het allerbelangrijkste.
 
Rammelende eierstokken
Ook kinderen staan hoog op het verlanglijstje. Van de vrouwen zonder kinderen wil 70% graag moeder worden . Opvallend is dat 39% zó graag moeder wil worden dat het hebben van een man geen vereiste is. 18% twijfelt nog over kinderen en slechts 12% heeft geen rammelende eierstokken en ziet liever een toekomst zonder nageslacht.
 
Voor de vrijgezellen geldt dat 34% het prima vindt om alleen te zijn. 66% wil graag een relatie en 59% van de singles is bang om alleen achter te blijven.
 
Hoe zit het met de Belgische vrouwen? Plaats een reactie op dit artikel. 

Partner Content