Voorlezen aan je baby of peuter? Doén!

Wist je dat verhaaltjes voorlezen een positief effect heeft op de ontwikkeling van je kind? Bovendien is voorlezen het ideale moment om even heerlijk te ontspannen.

Knus moment

Tijdens het voorlezen kruipen kindjes meestal bij mama of papa op de schoot. Geniet van dit heerlijke rustige moment en geef jouw kleintje alle aandacht. Zo versterk je jullie band!

Wéér datzelfde boek

Komt jouw peuter steeds weer aandraven met datzelfde boekje om voor te lezen? Niet altijd even leuk voor jou, maar het helpt je kind wel z’n woordenschat te ontwikkelen. Het komt bovendien de taal- en leesontwikkeling van je kleintje ten goede.

Praten over emoties

Themaboekjes kunnen je helpen om over over bepaalde onderwerpen te praten met je peuter of kleuter. Een boek over ouders die gaan scheiden of over een hondje dat gestorven is, kunnen je kind ook moed en steun geven als het in dezelfde situatie zit.

Ook in boeken komen levenslessen voor

In heel wat kinderboekjes gaan vaak levenslessen schuil waar je kind ongemerkt iets van opsteekt. Zo zal Winnie de Pooh bijvoorbeeld altijd zijn vriendjes helpen. Een mooi voorbeeld toch?

Laat die fantasie werken

Kindjes die vaak voorgelezen worden, hebben het makkelijker om hun fantasie aan te boren en zich in te leven in anderen hun situatie. Altijd handig voor later.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content