Deco-idee: Hartslag van je baby op canvas

Op zoek naar een origineel interieuridee voor de babykamer of een andere ruimte in je huis? Wat dacht je van een creatieve canvas met de hartslag van je baby? Uiteraard ook een super leuk geboortegeschenk met een persoonlijke touch. 

Voor de eerste maal de hartslag van je kersverse baby horen, is voor ieder koppel erg speciaal. Een moment dat vraagt om ingekaderd te worden. In mijn zoektocht naar leuke decoratietips voor de babykamer, kwam ik toevallig op de Etsy shop van ‘Artsy Voiceprint’. Zij maken creatieve canvasdoeken met een weergave van de eerste hartslagopname van je baby. Je mag hiervoor een geluidsfile aanleveren of de foto van de hartslagopname tijdens je bezoek aan de gynaecoloog. De geluidsweergave wordt zo omgetoverd tot een stukje kunst voor aan de muur. De kleur en grootte van de canvas kun je helemaal aanpassen aan je persoonlijke stijl.

‘Soundwave Art’

Voorlopig heb ik nog geen Belgische website gevonden die dit kan thuisbezorgen, maar ben er vast van overtuigd dat je met de foto van de hartslagopname naar een drukkerij of een grafisch designer kunt stappen en zij je ongetwijfeld verder helpen. Of neem ook eens een kijkje op de website van Voice Artwork, zij leveren in Europa. Alleen maken zij de canvas enkel op basis van een geluidsopname. Ook via MonoWaveArt (UK) lijkt het te lukken.

DIY

Of doe het gewoon zelf: scan je foto in en bewerk hem tot ie ‘canvasklaar’ is. Of misschien kun je bij jouw gynaecoloog wel terecht voor een digitale versie van de hartslagfoto? Vraag voor de bewerking ervan eventueel wat grafische hulp aan iemand met Photoshop-kennis. Daarna kun je de foto zelf uploaden bij een fotoservice en hem laten drukken op canvas.

Tip: uiteraard kun je hierop tal van variaties bedenken. Bijvoorbeeld als valentijncadeau met de geluidsillustratie van ‘Ik hou van jou’, of als Moederdag- of Vaderdaggeschenk met een lieve boodschap voor mama of papa.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content