Deze dingen moet je als mama altijd bijhebben!

Als mama zorg je er maar best voor dat je altijd een grote handtas bij hebt. De dag dat je een kleinere tas meeneemt, zal je merken dat je net dat ene ding vergeten bent. Maar wat moet je dan allemaal bij je hebben?

7 dingen die mama’s altijd bij moeten hebben

Zakdoekjes en vochtige doekjes

Baby, peuter of kleuter? Zakdoekjes en doekjes kan je nooit genoeg bijhebben. Voor als ze plots een loopneus krijgen, morsen bij het eten van een ijsje, een proevertje in de winkel nemen en het toch niet lusten. Liever een zakdoek dan de mouw van je trui om het mee af te vegen.

Desinfecterende handgel

Kinderen raken alles aan. En in openbare ruimte is niet altijd alles zo proper. Zorg er daarom voor dat je altijd handgel bij je hebt om de handen van je kind snel even mee te wassen.

Handcrème

Handcrème heeft verschillende functies. Je kan er niet alleen je eigen handen mee verzorgen, je kan het ook gebruiken als lipbalsem of om statisch haar aan te pakken. Redenen genoeg om je handcrème zeker niet thuis te laten.

Snacks

Zorg ook dat er altijd iets kleins om te snoepen in je handtas zit voor als je kinderen hongerig worden als je onderweg bent. Niets zo vervelend als een kind dat zeurt omdat het honger heeft terwijl je in de file staat. Met een potje fruit, een koek of een zakje nootjes los je dit probleem zo op.

Speelgoed

Ideaal om je kind mee bezig te houden als je ergens moet wachten. Kinderen houden niet van wachten en met wat kleurtjes, een auto of een popje kunnen ze zich al snel even bezighouden. Bovendien nemen ze niet zo veel plaats in je handtas in.

Smartphone

Je kan er je boodschappenlijstje en andere belangrijke herinneringen inzetten. Of je kan er onderweg leuke foto’s van je oogappel mee maken. Maar zeker niet te vergeten, de spelletjes op je smartphone kan je ook gebruiken als entertainment voor je kids! En wie verlaat er nu nog zijn huis zonder die smartphone mee te nemen.

Pleisters

Je kinderen krijgen altijd wel plots van die onzichtbare kleine of net iets grotere pijntjes. Een plakker er op en daar is de lach van je kind weer terug. Een echt wondermiddel.

Lees ook:

Partner Content