Deze tips maken je baby blij

Waarom is het handig om batterijen in huis te hebben? Of om billendoekjes op te warmen? Wat is het nu van een nat washandje in de koelkast? Op deze en nog heel wat andere vragen krijg je een antwoord in het boekje “De Blije Baby”.

Wist je dat…

 • …pasgeboren baby's vaak moeten niezen? Een pasgeboren baby ademt uitsluitend door de neus en niest om zijn neusje vrij te maken. Maak je dus geen zorgen om je niezende kleintje?
   
 • …een baby tot een halve millimeter per dag kan groeien?
   
 • …je bij tepelkloven beter geen tepelhoedje kan gebruiken omdat er dan wrijving ontstaat tussen de huid en het tepelhoedje?
   
 • …baby's een regelmatige slaap-waakcyclus ontwikkelt rond de vier maanden?
   
 • …een baby gedurende zijn eerste levensmaanden koude handjes en voetjes kan hebben? Het duurt een tijdje voordat je baby's bloedoorstroming helemaal goed functioneert.
   
 • …pasgeboren baby's gewoonlijk gebalde vuistjes hebben? Je zal merken dat die vuistjes vaak zo stevig gesloten zijn dat je ze met moeite open krijgt. En als het lukt, zal je ervaren dat je baby in een reflex je vinger grijpt en deze stevig in z'n knuisje houdt.
   

Auteur Annechien Tervelde verzamelde voor haar boekje "De Blije Baby" heel wat tips van ouders voor ouders. Zo wordt het voor kersverse mama's en papa's een stuk makkelijker om een blije baby in huis te hebben! En daar draait alles toch om, niet?

De tips én de handige weetjes zorgen ervoor dat je niet bij het minste gaat panikeren én dat je op verschillende situaties beter voorbereid bent. 

De Blije Baby van Annechien Tervelde
Forte Uitgevers
ISBN 9789058779984

Partner Content