Dit vinden mama’s niet leuk aan borstvoeding

Natuurlijk vind je het fijn om borstvoeding te geven aan je kleintje. Je koestert de momenten die jullie delen, je geniet van de tijd samen. Maar toch kan er ook een keerzijde aan de medaille zijn.

Slapeloze nachten

Die eerste weken na de bevalling komt er van slapen sowieso niet veel in huis. En aangezien jij borstvoeding geeft, kan je partner niet zomaar eventjes ter hulp schieten. Slapeloze nachten in het vooruitzicht dus!

Genoeg is nooit genoeg

Heel wat mama’s worstelen met een schuldgevoel omdat ze hun baby niet genoeg melk kunnen geven. Baby’s hebben vaak – héél vaak – honger waardoor je melkproductie vaak te laag ligt.

Het doet pijn

Alles alles vlot verloopt, is borstvoeding geven zalig. Maar wat als je borsten hierdoor constant pijn doen? Bye bye roze wolk!

Kleinere borsten

Borstvoeding geven heeft effect op je cupmaat. Vaak hou je er kleinere borsten aan over. Om nog maar te zwijgen van de striemen op je boezem.

In het openbaar

Het zou niet mogen, maar heel wat mensen reageren ongepast wanneer je jouw kleintje borstvoeding wil geven in het openbaar. Zelfs wanneer je discreet te werk gaat, zijn er mannen en vrouwen die hier aanstoot aan nemen. Geen sinecure dus om je steeds op je gemak te voelen wanneer je met je baby op stap gaat.

Lees ook:

Partner Content