Dit zijn de vuilste plekken voor kinderen

Nu je kinderen hebt, wil je dat alles zo hygienisch mogelijk verloopt. Vroeger stond je er misschien niet bij stil, maar wist je dat veel openbare ruimtes echte broeihaarden voor bacteriën zijn? Wij geven je een overzichtje van de vuilste, openbare plaatsen.

5 vuilste, openbare plekken voor kinderen

1. Openbare zwembaden

De chloor in het zwembad breekt vuildeeltjes en bacteriën af, maar als je plots een losgeweekte pleister of hoopje haar voorbij ziet drijven, denk je twee keer na voor je nog eens gaat babyzwemmen.

2. Trapleuning

Je leert je kinderen om zich goed vast te houden aan de trapleuning wanneer ze de trap op- en afgaan, maar dat doen ze dan natuurlijk ook in de parkeergarage of in het winkelcentrum waar al duizenden handen over de leuning zijn gegaan…

3. Kinderstoel in een restaurant

In een restaurant worden de kinderstoeltjes meestal zonder schoonmaken terug op hun plaats gezet dus krijgen bacteriën vrij spel.

4. Strand

Het strand is echt een ontzettend vuile plek. Zwerfvuil, uitwerpselen van meeuwen, honden en god weet wat nog. Als je weet dat baby’s en peuters graag dingen in hun mond steken, heb je meteen een extra reden om je kleintje niet uit het oog te verliezen te verliezen tijdens een dagje aan zee.

5. Lift

Openbare liften zoals in een parkeergarage zijn echt een nachtmerrie. Ze zijn sowieso al vuil, maar natuurlijk moet je peuter op het knopje van de lift duwen, dus heb jij de desinfecteergel standaard in de aanslag.

Natuurlijk kun je niet alle openbare plaatsen vermijden met je kind (en dat hoeft ook niet), maar het is wel handig om een flesje desinfecteer gel of een pak met doekjes in je handtas te stoppen als je ergens naartoe gaat.

Bron: Moodkids

Lees ook:

Partner Content