©iStock

“Dit zullen mijn kinderen nooit doen!”

Voor je kinderen krijgt, lijk je wel een expert in opvoeding. Bij het zien van andere ouders en hun kroost betrap je jezelf meermaals op de woorden “dit zullen mijn kinderen nooit doen” of “dit zou ik nooit laten gebeuren”. Maar eens je zelf kinderen hebt, zal je merken dat het niet altijd zo zwart/wit is.

Mijn kinderen zullen in het openbaar nooit zó reageren

Toen je nog geen kinderen had en in de supermarkt geconfronteerd werd met een huilende en stampende kleuter op de grond was je eerste gedacht ongetwijfeld “zó zullen mijn kinderen nooit reageren”. Helaas weet je ondertussen al dat kinderen en hun gedrag niet te voorspellen zijn. En dat jij als mama dit gedrag niet altijd kan voorkomen.

Mijn kinderen zullen altijd gezond eten

Natuurlijk wil je alleen het beste voor je kleintjes en natuurlijk wil je hen zo gezond mogelijk opvoeden. Maar geef toe…het is niet altijd even makkelijk om iedere dag steeds weer opnieuw iets op tafel te toveren dat in hun ogen lekker, gezond én snel klaar is. Dus zoek je soms je toevlucht tot een kant-en-klare-maaltijd of frietjes van het frituur.

Ik ga nooit onderhandelen met mijn kinderen

Als niet-ouder kan het een een beetje raar of zwak overkomen, maar als mama kan je soms niet anders dan te onderhandelen met je kinderen. Een ijsje in ruil voor een bord dat helemaal leeggegeten wordt. Of een uitstapje in ruil voor een opgeruimde slaapkamer.

Mijn kinderen zullen nooit (te veel) televisie kijken

We horen het onszelf nog zeggen: “Onze kinderen zullen ‘s morgens nooit televisie mogen kijken.” Nu geven we grif toe dat de televisie op bepaalde momenten echt redding kan brengen in het gezin. Ruzie tussen broers en zussen wordt op die manier soms in de kiem gesmoord, jij hebt op zijn minst een kwartiertje tijd om het eten klaar te maken of om jezelf in sneltempo aan te kleden.

Mijn kinderen zullen naar mij moeten luisteren

Dit lijkt logisch, maar in werkelijkheid luisteren kinderen niet altijd naar hun ouders. Ze horen je wel natuurlijk, maar of ze ook naar je goede raad, vraag of eis luisteren…dat is een ander paar mouwen. Het komt er vaak op aan om jouw vraag steeds weer te herhalen tot ze uiteindelijk toch overstag gaan.

 

Wat gingen jouw kinderen volgens jou nooit doen? Laat het ons even weten onderaan dit artikel!

Partner Content