DVD-tip voor mama’s: Life of Pi

Wie ooit het gelijknamige boek las, weet dat het wondermooie verhaal van een Indiaanse jongen je bij het nekvel grijpt. Voeg daarbij nog een schitterende regie van Ang Lee met magische scènes en je weet meteen dat “Life of Pi” is een film is die je gezien moet hebben.

Maak kennis met Piscine, een Indiaanse jongen die zijn naam te danken heeft aan een oom die ontzettend graag zwom. Als kind werd hij constant uitgelachen met z’n naam, maar al snel maakte hij daar zelf komaf mee door zich overal voor te stellen als Pi.

Wanneer de ouders van Pi besluiten om hun dierentuin in India te sluiten, alle dieren te verkopen en zelf te verhuizen naar Canada, wacht de familie een lange vaart op zee. Tijdens een hevige storm vergaat het hele schip…enkel Pi weet zichzelf in veiligheid te brengen op een reddingssloep. Groot is zijn verbazing wanneer ook een zebra, een hyena en een oerang-oetang aan boord blijken te zijn. Om nog maar te zwijgen van Richard Parker, dé tijger uit de zoo van z’n ouders. Een ware survival of the fittest breekt los en na verloop van tijd blijven enkel Pi en Richard Parker over op het bootje. Al loopt dit verblijf niet altijd van een leien dakje…

Regisseur en Oscarwinnaar Ang Lee levert met deze “Life of Pi” een magisch mooie film af. De manier waarop hij de scènes in beeld weet te brengen…ongelooflijk gewoon. Soms heel realistisch, dan weer heel dromerig. De 3D-effecten zorgen bovendien voor dat tikkeltje extra (iets wat bij heel wat 3D-films ontbreekt) en maken het geheel adembenemend knap!

Nieuwkomer Suraj Sharma drukt als Pi zonder al te veel poeha z’n stempel op de hele film en sleept je mee door het hele verhaal. Het feit dat de man gedurende het grootste deel van de opnames tegenover een CGI-tijger en een groen doek staat te acteren, maakt zijn prestatie er alleen maar grootser op.

Het boek (en dus ook de film) zou het ultieme bewijs moeten zijn dat God bestaat, maar zover durven we niet gaan. Maar de boodschap dat iedereen zelf beslist in wat hij gelooft, daar kunnen we ons wel in terugvinden!

[FOTOSPECIAL]

Life of Pi – verkrijgbaar op dvd en Blu-ray vanaf 29 april 2013
 

Partner Content