DVD-tip voor mama’s: Man of Steel

We droomden destijds allemaal van de intelligente Clark Kent uit de tv-serie “Lois & Clark”, maar ondertussen hopen we misschien stiekem dat één van onze kinderen uitgroeit tot de nieuwe Superman. Hoe dan ook, vanaf vandaag is het Henry Cavill die op DVD de show steelt als de nieuwe Man of Steel.

De film start indrukwekkend met een confrontatie tussen Jor-El (Russell Crowe) en generaal Zod (Michael Shannon). Om de toekomst van Krypton veilig te stellen, stuurt Jor-El zijn pasgeboren zoontje Kal-El in een ruimtetuig richting aarde. Daar wordt de kleine jongen liefdevol in de armen gesloten door Martha (Diane Lane) en Jonathan (Kevin Costner) Kent.

Papa's zullen versteld staan van deze flitsende prent boordevol actie, mama's zullen dan weer een traantje wegpinken bij het zien van de verscheurende keuzes die Clark vaak moet maken. Om nog maar te zwijgen van de moeilijke momenten die z'n adoptie-ouders doormaken.

Regisseur Zack Snyder kiest dus duidelijk voor een tweeledige film die ruimte maakt voor zowel actie als emotie. De timide spierbundel Henry Cavill zet trouwens op passende wijze Clark Kent/Superman neer!

Man of Steel – vanaf 23 oktober 2013 verkrijgbaar op DVD en Blu-ray

Partner Content