©GettyImages

Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby’s en kinderen

Een ongeluk -klein of groot- is snel gebeurd. Een basiskennis van eerste hulp is dan ook geen overbodige luxe. En dat hebben ze bij Rode Kruis-Vlaanderen goed begrepen.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Achter een bal aan lopen en struikelen. Op de grond een knikker vinden en in de neus steken. Een lekkere koek opeten en zich verslikken. Voor wie vaak in contact komt met baby’s en kinderen, klinken deze situaties vast herkenbaar.

Elke dag doen zich kleine ongevalletjes voor. Heel vaak gebeuren die in de thuissituatie. Gewoon in de keuken, in de living, in de tuin. Op plaatsen waar veel baby’s en kinderen samen zijn, moet je nog alerter zijn. Een basiskennis van eerste hulp is dan ook niet onbelangrijk.

Nieuwe brochure

Rode Kruis-Vlaanderen breidt haar aanbod aan eerstehulppublicaties uit met de splinternieuwe brochure ‘Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby’s en kinderen’.

‘Een kusje op de wonde? Eerste hulp bij baby’s en kinderen’ richt zich naar wie zorg draagt voor jonge kinderen: ouders en grootouders maar ook voor babysitters en medewerkers van kinderdagverblijven is dit boek een absolute aanrader.

Geen expert te zijn

Geef je best een kusje op de wonde? Volgens de brochure alvast niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde. Wie zorg draagt voor jonge kinderen, hoeft geen expert te zijn om eerste hulp te kunnen bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties. Door enkele basishandelingen te leren kun je al veel doen. Je leert wat je zelf kunt doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer je gespecialiseerde hulp moet raadplegen.

De nieuwe brochure is beschikbaar via de webshop.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content