Een zachte overstap van borst- naar flesvoeding

Samen met Nutrilon Je hebt je baby sinds zijn geboorte borstvoeding gegeven en je wilt nu overschakelen op flesvoeding. Zo’n stap zet je niet onvoorbereid! In dit artikel geven we je 3 tips voor een geslaagde overstap van borst naar fles. Moedermelk is de beste voeding voor baby’s. Je hebt je kindje tot nu borstvoeding gegeven, en dat is het beste voor hem. Als je weer gaat werken of eenvoudig de overstap wilt maken, kun je de overstap naar flesvoeding maken, of borst- en flesvoeding combineren. Dit kan een delicate fase zijn voor jou en je baby. Daarom is een geleidelijke overstap belangrijk. Praat hierover met een zorgverlener.

Onze 3 tips voor een vlotte overstap naar de flesvoeding

1. Doe het geleidelijk aan Het afbouwen van de borstvoeding moet geleidelijk gebeuren. Je baby moet aan een nieuwe smaak en nieuwe gewoonten wennen. Om dat vlot te laten verlopen, kun je in het begin één borstvoeding per dag vervangen door een flesje poedermelk. Wij raden aan om de borstvoeding in de namiddag als eerste te vervangen. Wanneer je kleintje de nieuwe voeding aanvaard heeft, kun je een tweede borstvoeding door een flesvoeding vervangen enzovoort. 2. Neem de tijd Na maandenlang borstvoeding te hebben gekregen, moet je baby leren van de zuigfles te drinken. Om dat nieuwe avontuur zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk dat je er de tijd voor neemt. Bied je baby een flesje aan wanneer je beschikbaar bent op een rustige plek. Als hij de fles weigert, leid hem dan af door te zingen of met hem te spelen. Bied hem daarna opnieuw de fles aan. Als je baby rusteloos is, probeer dan morgen of overmorgen opnieuw. Je kunt ook iemand anders uit het gezin vragen om je baby een flesje te geven. 3. Kies de juiste zuigelingenmelk voor je baby De juiste melk voor je baby kiezen, is ontzettend belangrijk, aangezien deze uiteindelijk de moedermelk zal vervangen. Daarom ontwikkelen teams met kinderartsen, voedingskundigen en onderzoekers bij Nutricia al 120 jaar de meest geavanceerde Nutrilon® formules en geven zij jou het beste van hun expertise. De deskundigen van Nutricia ontwikkelden Nutrilon® Profutura®, een formule die speciaal ontworpen is voor de overgang van borst- naar flesvoeding of als aanvulling op borstvoeding. Praat hierover met je zorgverlener of apotheker. Zij kunnen je hier meer informatie over geven.

  • De hoogste hoeveelheid HMO’s (Human Milk Oligosaccharides) binnen het Nutrilon gamma
  • Gepatenteerde mix van melkvet en GOS/FOS-vezels
  • Combinatie van omega 3 en 6, waaronder ALA* dat de ontwikkeling van de hersenen ondersteunt
  • Vitamines C en D voor de goede werking van het immuunsysteem**.

VERKRIJGBAAR BIJ DE APOTHEKER

Andere artikels over de gezondheid van de allerkleinsten

Mis niets van onze tips en nieuwtjes. Volg Libelle Mama op Facebook, Instagram en Pinterest, en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Surf ook naar onze pagina’s Libelle en Lekker! Belangrijk: borstvoeding is de ideale voeding voor je baby. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan ten minste 6 maanden borstvoeding te geven. *Conform de wetgeving bevatten alle opvolgmelken vitamines C en D, ALA en DHA. **Vitamines C en D dragen bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Partner Content