Flexibel genieten en toch afslanken

Dieet wordt al te vaak geassocieerd met een heuse marteling waarbij je alle lekkers afzweert. Weight Watchers lanceert het nieuwe ProPoints Plan en mikt daarmee op “gezond genieten”.

Het nieuwe voedingsprogramma “ProPoints Plan” is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en is aangepast aan de moderne levensstijl. Afslanken zonder honger mét plaats voor gezond genieten.

“Het is voor ons belangrijk dat spontane restaurantbezoekjes en gezellige maaltijden met het hele gezin mogelijk blijven”, aldus Annemarie Van Meir, Program Manager bij WeightWatchers. Ideaal klinkt dat wel. Maar hoe doen ze dat dan?

Het puntensysteem is volledig herzien. Met het nieuwe ProPoints Plan heeft WeightWatchers een manier gevonden om de voedingswaarde nog nauwkeuriger te berekenen. De vier belangrijkste voedingsstoffen (eiwitten, koolhydraten, vetten en voedingsvezels) hebben elk een andere conversiewaarde, wat een grote rol speelt bij het afslanken. Dwz de energie die nodig is om voedingsmiddelen te verwerken.

Naast het basis aantal ProPoints krijgt iedere cursist van Weight Watchers ook een wekelijks aantal Vrije Pro Points. Die kunnen ze gebruiken om bijvoorbeeld te genieten van een onverwacht avondje uit. “Flexibel genieten” is de boodschap!

Zappybaby probeerde alvast een Weight Watchers lunch uit en vond het absoluut geen straf. Het nieuwe ProPoints programma testen we in januari en brengen natuurlijk verslag uit.

Partner Content