Geluk schenken met een appel

Snoep gezond, eet een appel is een bekende leus. Appels kopen is geluk schenken is de zin van oktober. Kom op tegen Kanker organiseert met Ketnet in oktober de actie Kom op Appels , massa’s appels gaan de basisschooldeuren uit en de opbrengst gaat naar kinderen met kanker.

Van 10 tot 28 oktober staat Ketnet King Size geheel in het teken van de Kom op Appels actie. De opbrengst van Kom op Appels zorgt ervoor dat kids hun ziekte even kunnen vergeten op vakantiekamp, waar lotgenoten een week plezier beleven.

De verkoop van appels is niet het enige, de Juniors Eurosonghebben ter ere van dit project een song gemaakt die de officiële aftrap op 8 oktober aankondigt, die het eten van groenten en fruit stimuleert. Ketnet King Size zendt 10 oktober een gesprek uit met Robbe, een jongen met kanker die afgelopen jaar al op vakantiekamp kon door de actie. Hij is, samen met de Juniors het boegbeeld van Kom op Appels.

De Ketnetwrappers staan gedurende deze periode ook in het thema Kom op Appels. Artikelen over gezonde voeding en een gezonde levensstijl met veel beweging zullen uitgebreid behandeld worden.

Om mee te doen aan de actie kan je via de deelnemende basisscholenen van 10 tot 28 oktober een appelpakket kopen, met twee kilo appels en de single Appels Eten.

Partner Content