Gezinnen kunnen niet meer sparen voor vakantie

In Nederland kan een kwart van de gezinnen niet meer sparen voor de vakantie. Steeds meer gezinnen besteden ook steeds minder van hun vakantiegeld aan vakantie. Door de crisis hebben ze dit geld vaker nodig voor andere doeleinden.

JongeGezinnen.nl voerde een onderzoek uit bij meer an 900 moeders waaruit bleek dat de meerderheid van de gezinnen hun vakantieplannen moet aanpassen omwille van de crisis.

  • Een kwart van de gezinnen gaat niet ver van huis op reis
  • Bij 20% van de gezinnen boet wintersport in aan populariteit
  • 16% gaat dan weer minder op zonvakantie
  • Een derde spendeert minder geld tijdens de vakantie

Mama's denken dat het er in de toekomst niet veel beter aan toe zal gaan, want ze vrezen dat de crisis de komende jaren nog meer invloed zal hebben op de vakantie-invulling.

De helft van de Nederlandse gezinnen gebruikt het vakantiegeld effectief voor de vakantie, een derde van de mama's spaart om op reis te kunnen gaan. In sommige gezinnen kiest men ervoor om de vakantie te betalen met de belastingsteruggave.

Een derde van de gezinnen boek een lastminute of gaat ruim van te voren op zoek naar een geschikte vakantieplek om optimaal gebruik te maken van kortingen of aanbiedingen.

Hebben jullie de vakantieplannen ook aangepast omwille van de crisis? Gaan jullie bijvoorbeeld minder ver op reis of boeken jullie "slechts" een weekje in plaats van veertien dagen? Laat het ons even weten onderaan dit artikel.

Partner Content