©GettyImages

8x de leukste handschoenen voor kinderen

Goede handschoenen voor je kindje zijn een absolute must om die kleine handjes warm te houden nu de winter voor de deur staat. Zo kunnen ze zonder problemen buitenspelen of vormen koude handen geen spelbreker tijdens een wandeling of uitje. Warme ‘pollekes’ gegarandeerd met deze nuttige tips.

BABY

Voor je baby kies je best wantjes, liefst van wol omdat dit materiaal makkelijk water afvoert. En ok al liggen of zitten ze meestal in de kinderwagen of in de draagzak, deze kleine handjes kunnen natuurlijk ook zweten. Zodra je kindje zelfstandiger gaat bewegen, heeft het bescherming van buitenaf nodig.

1 JAAR

Een kindje van 1 jaar draagt het liefst wanten of wanten zonder duimen. Op deze leeftijd hebben de meeste kindjes die duimgreep nog niet nodig en kan het duimpje enkel koud worden. Bovendien is het bij zo’n kleintje behoorlijk lastig om die duim in dat  duimgat te krijgen.

2 JAAR

Intussen kan je kleine schat al heel wat meer en wilt het constant dingen oppakken. Rond deze leeftijd zijn wanten mét duimgat ideaal. In handschoenen met vijf vingers krijgt je kindje het te snel koud en ze zijn bovendien niet makkelijk om aan te krijgen. En dan bestaat de kans dat je kind helemaal geen handschoenen aan wilt!

3 JAAR EN OUDER

Vanaf deze leeftijd zijn de handen en de motoriek voldoende ontwikkeld om handschoenen met vijf vingers te dragen. Sommige kindjes dragen nog steeds liever wanten en ook dat is helemaal prima!

TIPS

  • Juiste maat: koop de handschoenen zeker niet te klein. Het is namelijk ook dankzij het luchtlaagje dat de handen warm blijven. Je kindje zal ze ook niet willen dragen als ze niet comfortabel zitten.
  • Wanten of handschoenen: als je twijfelt is een tussenoplossing misschien wel wat voor je kindje. Het zijn vingerhandschoenen zonder topje aan de vingers waarover je een flap kunt trekken. Handig!
  • Niet verliezen: niets zo vervelend als handschoenen die verdwenen zijn. Voor de kleintjes kun je er kopen met een koord aan, zodat ze in de jas blijven hangen. Oudere kinderen leer je best om de handschoenen steeds in de zakken van hun jas te steken. Zo raken ze ze minder makkelijk kwijt en blijven ze bovendien warm. Niet zo’n goed idee als ze erg nat zijn natuurlijk.
  • Voldoende waterafstotend: spelen de kinderen graag buiten in de sneeuw of als het regent, zorg dan dat de handschoenen goed waterafstotend zijn. Je wilt immers niet dat je kindje natte handen krijgt!
  • Lekker warm: is het écht koud buiten, dan is het een goed idee om ook hier in laagjes te denken. Dunne wollen wanten of handschoenen fungeren perfect als onderlaag onder andere wanten.

SHOPPING

1

Engel wolfleece wantjes zonder duim

€ 12,25. Shop hier.

2

Alwero Gully wollen wanten

€ 16,95. Shop hier.

3

Coco & Pine Poppy wantjes

€ 19,00. Shop hier.

4

Elodie details wanten – Vintage Flower

€ 22,90. Shop hier.

5

Molo wanten Igor Wild tiger

€ 39,95. Shop hier.

6

Burton peuter wanten Grommitt bear unisex

€ 23,95. Shop hier.

7

Color Kids handschoenen Savoy

€ 24,95. Shop hier.

8

Barts puppet bumgloves

€ 29,99. Shop hier.

Bron: expressen.se/mama

OOK INTERESSANT:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content