Haren wassen zonder traantjes? Zo speel je het klaar!

nullSamen met Zwitsal Badtijd is niet voor elk kind leuk. Vooral als er een verdwaalde druppel richting de oogjes van je kleintje glijdt. Die zorgt vaak voor krokodillentranen. Maar geen zorgen, met onze tips hou je het hoofd koel én je kleren droog!

4x tips om babyhaar te wassen

Eerste hulp bij verdwaalde druppels

Flink trappelen met de beentjes, met bootjes of blokjes spelen, of het schuim alle kanten opblazen. Over het algemeen is badtijd voor kindjes een feest, maar zodra de shampoo in beeld komt, neemt die kleine waterrat van jou liever de benen! Een verdwaalde druppel (of twee, of drie – oeps) is haast onvermijdelijk als je de haren van je kleintje wast. Vooral als je de shampoo uitspoelt, durven die druppels je al eens te ontglippen. En of je nu een milde babyshampoo gebruikt of niet: écht aangenaam voelt dat niet voor je kleintje! Je kunt het natuurlijk ook proberen te vermijden, door:

  1. Een opgerold washandje op het voorhoofd van je kindje te plaatsen als je de shampoo uitspoelt. Dat neemt al de druppels in de ‘gevarenzone’ op!
  2. Of je arm om de schoudertjes van je kind te leggen, waardoor het een beetje achter kan leunen. Spoel vervolgens rustig met een bekertje de shampoo weg.

Kies de juiste shampoo

Gebruik altijd een zachte babyshampoo! Ze zijn meestal pH-neutraal, en heel vriendelijk voor huid en haar, zelfs voor dat van volwassenen. Daarnaast bevatten ze geen bestanddelen die het haar van je baby’tje vet maken, of de hoofdhuid uitdrogen. Belangrijk: gebruik nooit jouw shampoo voor het haar van je kindje. De huid is te gevoelig, en shampoos voor volwassenen zijn vaak té sterk. Het gevolg: irritatie.

  • De oplossing? Gebruik Zwitsal Shampoo. Met zijn anti-prik- en zeepvrije formule is ‘ie jouw favoriete badkamervriend!

Kleine wasjes, grote wasjes

Hoe vaak je het haar van je baby of peuter moet wassen hangt af van hoe weelderig de haardos van je kleintje is. Heeft je baby maar enkele schattige sprietjes op het hoofd? Dan volstaat het om het haar te spoelen met lauw water. Heeft je kindje weelderige lokken? Dan zou je het haar twee à drie keer per week kunnen wassen, mét een milde babyshampoo!

En wat met melkkorstjes?

Soms hebben baby’s last van melkkorstjes. Deze schilfertjes worden veroorzaakt door transpiratie en een verhoogde afscheiding van huidsmeer. Merk je zo’n melkkorstje op? Wrijf het hoofd van je baby dan geregeld in met babyolie of haarlotion, zoals de Goedemorgen van Zwitsal. Deze haarlotion ruikt héérlijk en hydrateert de hoofdhuid van je kindje! Lijkt het niet te helpen? Op de website van Zwitsal lees je nog tal van andere interessante tips voor het wassen van babyhaar!

Partner Content