© iStock

Heb jij een echt vaderskindje in huis?

Papa is lief. Papa is sterk. Papa leest de leukste verhaaltjes voor met een gekke stem. Papa kan lekkerder koken. Papa is de beste! Ook een écht vaderskindje in huis?

Wanneer je thuis een echt vaderskindje hebt rondlopen, kan dat weleens zorgen voor jaloezie ten opzichte van je partner. Nochtans wijst jouw kind je helemaal niet af. Hij trekt alleen naar diegene bij wie het zich in bepaalde situaties het meest op het gemak voelt.

Tips om beter om te gaan met een vaderskindje

  • Wil je een onderlinge strijd tussen jouw partner en jezelf vermijden? Hou dan niet bij wie van jullie het meeste aandacht krijgt!
  • Bekijk de situatie vanuit een ander standpunt. Misschien is papa gewoon iets handiger in het aankleden of vindt je kleintje het minder pijnlijk als papa de haartjes kamt.
  • Je kind is én blijft het allerbelangrijkste! Als het verdrietig is, moet het getroost worden. Het is op dat moment niet belangrijk wie troost biedt.
  • Ondanks het feit dat je kind het allerbelangrijkste is, heeft je zoontje of dochtertje het thuis niet voor het zeggen. Jij bent nog steeds baas, dus laat je kind er ook aan wennen dat papa ze bijvoorbeeld niet altijd in bed kan leggen.

Lees ook:

Partner Content