Heeft je kindje een lievelingsknuffel? Dit is het voordeel

lievelingsknuffel
©Gettyimages
Soms is het een beer, olifant of muis tot zelfs een eenvoudig doekje. Op het moment dat je kind een lievelingsknuffel heeft uitgekozen, heb je er een gezinslid bij. Maar het heeft ook wel echt z'n nut. Onze experte legt uit.

Wie wordt de lievelingsknuffel?

Uit de grote stapel knuffels die je kind tot zijn beschikking heeft, kiest hij er eentje uit. Dat kun je niet sturen. Meestal is de favoriete knuffel van je kind lekker zacht. Het allerzachtste plekje wordt zo intensief geknuffeld dat het al snel tot op de draad versleten is. De knuffel die je peuter overal mee naartoe sleept, ziet er waarschijnlijk dus een beetje smoezelig uit.

Voor je kind is dat niet belangrijk. Wat telt, is de geur. Daarom kan je kind ontroostbaar zijn als de knuffel gewassen is. Maar na een tijdje is het knuffelbeest zo vertrouwd, dat de geur (gelukkig) niet meer essentieel is.

Troost

Sommige kinderen hebben een hechte band met hun knuffel. Anderen springen nonchalanter om met hun beestjes. Hoe dat precies komt, weet men niet.

Peuters zijn soms zo gehecht aan hun knuffel dat ze niet meer zonder kunnen. Die afhankelijkheid is geen probleem. Meestal groeien kleuters er vanzelf uit. Een goed moment om te leren dat de knuffel niet overal mee naartoe kan, is als je kind naar de kleuterschool gaat.

Katrien Manderveld, opvoeddeskundige, legt uit: “Knuffels zijn een soort van vervangmama. Voor peuters vormen ze een bruggetje naar de veilige moederschoot, wanneer ze zich alleen voelen en troost nodig hebben.”

Tip van de redactie

Ken je Maileg al? Het Deens merk dat wereldwijd bekend is om z’n muisjes in luciferdoosjes. Al hun knuffels worden met de grootste zorg en liefde gemaakt, met materialen van de hoogste kwaliteit. Wij zijn vooral fan van dit snoezig konijntje en deze schattige neushoorn!

lievelingsknuffel

€ 35 – Shop hier

lievelingsknuffel

€ 32,50 – Shop hier

Bron: Vitaya Magazine

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!