Hip voor mama (en baby)

Cindy is mama van een zoontje van 5 en straffe madame achter Lovely Mariquita . De populaire diertjes die je op de ontwerpen ziet, zijn van haar hand. Je vindt ze intussen op rokken en jurken, body’s voor baby’s, T-shirts,… 

Waar komen de diertjes vandaan?

"De dieren had ik al ontworpen maar vanaf 2005 maakte ik er broches van. Destijds verkocht een vriendin ze in haar winkeltje. Al snel kwam er vraag naar meer producten met de dieren. Applicaties en boduursels voor babykleertjes waren de volgende stap. Mama's hadden interesse in rokjes en jurken voor zichzelf en van het een kwam het ander."

"Intussen laat ik mijn eigen stoffen met de diertjes zeefdrukken voor de kinderkleding. Klanten vragen me vaak of de ontwerpen ook niet op interieurstickers of canvas kunnen. Op vraag doen we dat met veel plezier. In dezelfde stijl ontwerp ik ook geboortekaartjes trouwens."

Heb je een opleiding aan de modeacademie?

"Neen, eigenlijk niet. Mijn mama stimuleerde me wel om modeacademie te gaan doen, maar ik zag dat niet zitten. Wel heb ik een jaar moderegentaat gevolgd. Maar in feite ben ik afgestudeerd in marketing en communicatie."

" Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan… Mijn interesse in de kleurige en fantasievolle wereld van de cartoons en animatiefilmpjes uit mijn kindertijd lieten me niet los. Daaruit ontstonden de Lovely Mariquita dieren en de hele collectie."

Hoe omschrijf jij de stijl van Lovey Mariquita?

"Speels, kleurrijk en met humor. De snit van de dameslijn is geïnspireerd op de jaren '50 maar met een hedendaagse twist."

Vanaf 1 april krijgt www.lovelymariquita.be een compleet nieuwe look. En de diertjes zullen op de site tot leven komen!

Partner Content