©iStock

Goeie vraag: hoe troost je je baby?

Als je baby weent of van slag is, wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk troosten. Tutjes en knuffelpoppetjes doen het jammer genoeg niet altijd. Enkele tips:

5x troosttip

Begin bij jezelf

Hoe je met je huilende baby omgaat, maakt een wereld van verschil. Als jij volledig verkrampt, neemt je baby jouw houding over, ook al heeft hij gewoon een vuile luier.

De volhouder wint

Een beetje wiegen, op het buikje leggen, rechtop op je schouder leggen,…en dit allemaal binnen een halfuur: dat is te veel. Probeer één ding per keer en hou dat lang genoeg vol. Zo zorg je voor de veiligheid en voorspelbaarheid die je baby nodig heeft.

Boeren: simpel & efficiënt

Vooral als je kindje al een tijdje aan het huilen is, is de kans groot dat hij te veel lucht heeft ingeslikt. Een flinke boer kan hem dan kalmeren.

Kom in beweging

Ga een stukje buiten wandelen met de wandelwagen. Het zachte gehobbel kan hét antwoord zijn op zijn hysterische huilbui.

Wordt het je even te veel?

Het overkomt iedereen. Schud of roep niet. Ga even naar buiten of neem een kop thee en ga terug naar je baby als je weer rustig bent. Laat je baby niet te lang alleen als hij huilt. Kies je er toch voor om hem te laten huilen, ga dan zeker kijken als je baby stil is.

Bron: Kind & Gezin

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content