Hoe verzorg je de huid van je baby?

De huid van je baby heeft een grote verantwoordelijkheid. Tegelijk is zijn huidje nog niet volgroeid, heel kwetsbaar en gevoelig voor invloeden van buitenaf. 

Als mama zoek je daarom verzorgingsproducten die de  huid van je baby respecteren en beschermen. Allergische reacties wil je zoveel mogelijk uitsluiten en mildheid van de producten is daarbij een absolute vereiste. De producten moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. In onze materniteiten is het gamma van Galenco® Baby prominent aanwezig.

Je bewust mildere keuze
Met Galenco® Baby wordt er gekozen voor uiterst milde, hypoallergene ingrediënten, waarvan er gemiddeld 80 % van natuurlijke oorsprong zijn. Bovendien zijn alle producten zonder parabenen, kleurstoffen, ftalaten of essentiële oliën. Alle formules zijn zeer zuiver, ph huidneutraal en dermatologisch getest.

Ook het parfum is uiterst zacht en mild zodat het huidje optimaal gerespecteerd wordt. Allergische reacties worden bijna volledig uitgesloten. Daarom wordt Galenco® Baby door meer dan 70 % van de Belgische materniteiten geselecteerd.

Elke baby is uniek, dus ook zijn huidje. Daarom heeft Galenco® bovendien babyproducten ontwikkeld die aangepast zijn aan verschillende huidtypes.

Galenco® Baby CLASSIC reinigt en verzorgt de normale tot droge babyhuid. Galenco® Baby SENSITIVE verzacht en beschermt de droge en gevoelige babyhuid. Galenco® Baby ATOPICARE herstelt en beschermt de zeer droge tot atopische babyhuid.

TIPS bij het verzorgen van je baby
Het badmoment

Water trekt baby’s van nature aan. Baden vinden ze dan ook heerlijk en bovendien is het een belangrijk moment voor de hygiëne en verzorging van de baby.

  • Water droogt de huid uit. Voeg daarom een olie of een crème aan het badwater toe. laat je baby beter niet te lang in het water (max. 5 minuutjes).
  • Een baby voelt zich het prettigst in water van ongeveer 36° C. De elleboogtest is zeer doeltreffend omdat de huid van de elleboog een heel gevoelig plekje is. Stop het tipje van je elleboog in het water en voel of het water niet te warm is.
  • Na het badje droog je je baby het best door zachtjes te tamponneren met een knuffelzachte badhanddoek (het meest geschikt is een handdoek van 100 % katoen).
  • Als je baby wat ouder is en niet zo graag in bad gaat , is het een leuk idee om samen een plons te nemen.

Verzorging

De huid van je hartendief verzorgen, is een vorm van communicatie en interactie. Naast het verzachten en voeden van baby’s huid zorg je ook voor bescherming tegen invloeden van buitenaf. Denk maar aan te droge of vochtige lucht, het wrijven tegen de kleertjes, enz.

Verzorgingstips

  • Was je handen vóór je baby’s huidje verzorgt.
  • De huid hydrateren is extra belangrijk om gevoeligheid en droogte te voorkomen en om ze te beschermen tegen invloeden van buitenaf, zoals winterkoude.
  • Een zachte massage met je vingers is voor een baby evenveel genieten als voor een volwassene! Het kan en mag al vanaf de geboorte en wordt zelfs aanbevolen vanaf 2 maanden. Je baby heeft behoefte aan dit contact en het maakt hem of haar kalmer.

Specifieke huidtypes
Gevoelige huid

Een baby met een gevoelige huid reageert gemakkelijk op externe factoren, zoals bepaalde producten, knellende kleding, zon of intense emoties. De huidbarrière raakt gemakkelijker verstoord en de huid vertoont tijdelijk rode plekken. De kans op uitdroging van de huid is in deze gevallen ook groter. Gebruik aangepaste producten, specifiek ontwikkeld voor baby’s met een gevoelige huid.

Atopische huid
Een baby met een atopische huid heeft de aanleg om extreem gevoelig te reageren op allergene stoffen uit de omgeving. Dit kunnen voedingsmiddelen zijn, maar ook stoffen die men kan inademen (pollen, dierenhaar …). de huid jeukt fel, vertoont rode vlekken, is geïrriteerd en droogt zeer gemakkelijk uit.

Door veelvuldig krabben wordt de huidbarrière nog meer aangetast. De atopische huid manifesteert zich bij baby’s meestal tussen de eerste en de vijfde levensmaand ter hoogte van het gezichtje (wangen en voorhoofd), de hoofdhuid, de plooien in de nek en rond de polsen en handjes. Na de leeftijd van 2 jaar manifesteert het zich vooral in de elleboog- en knieplooien en op de handen en de armen.

Het is een langdurige, maar onschuldige huidkwaal die voor een groot deel genetisch bepaald is. Maar maak je niet ongerust, want in meer dan de helft van de gevallen verdwijnt atopie vanzelf rond de leeftijd van 5 jaar.

Een atopische huid vereist aangepaste pediatrische producten. Gebruik Galenco® Baby
Atopicare om op de mildste manier de huidbarrière te helpen herstellen en beschermen,
zodat baby’s huidje minder jeukt, minder rood ziet en voldoende water vasthoudt.

[imageid:399707;width:240;height:;align:left]

Vanaf nu vind je bij je apotheker de vertrouwde Galenco® Baby producten in een gloednieuwe verpakking.

Meer informatie www.galenco.be

Advertisement

Partner Content