©iStock

Huid- en milieuvriendelijke babydoekjes

Onmisbaar voor elke jonge ouders: babydoekjes. Baby’s worden namelijk vies, soms heel vies. En je gebruikt veel doekjes, heel veel doekjes. En die doekjes belanden allemaal in de vuilbak. Niet zo goed voor het milieu als je het ons vraagt. Maar wist je dat er ook afbreekbare doekjes bestaan? Bovendien wil je het allerbeste voor je baby en zijn huid. Hoera voor babydoekjes zonder chemicaliën!

Waterwipes

Als enige babydoekjes bevatten WaterWipes slechts uit twee ingrediënten: 99,9% gezuiverd water en 0,01% grapefruit extract. WaterWipes irriteren de huid op geen enkele manier en kunnen helpen luieruitslag en andere huidproblemen te voorkomen.

Jackson Reece

De doekjes van Jackson Reece zijn biologisch afbreekbaar. Ze bevatten alleen plantaardige, natuurlijke ingrediënten en geen vervelende chemicaliën, alcohol of parabenen.

Natracare

De Natracare billendoekjes zijn gemaakt van biologisch katoen met biologische abrikozenolie, linde en kamille. Ze zijn vrij van synthetische conserveermiddelen, parabenen, sls, chloor, etc.

Naïf

De babydoekjes van Naïf zijn gemaakt van bamboe. Ze zijn voor 100% afbreekbaar dus extra milieuvriendelijk! Bamboe is van nature hypoallergeen en antibacterieel is. Geen schadelijke chemicaliën dus!

Eco by Naty

De doorspoelbare vochtige doekjes van Eco by Naty zijn gemaakt van natuurlijk en hernieuwbaar materiaal met 98,5% zuiver water. Ze zijn parfumvrij, hebben een natuurlijke reinigende kracht en ze zijn gemakkelijk door het toilet te spoelen.

Attitude

De doekjes van Attitude zijn veilig, huidvriendelijk en helpen mee om de beschermende zuurmantel van je kindje op te bouwen en versterken. De babydoekjes van attitude zijn 100% bio-afbreekbaar. Voor de toekomst van de planeet en voor de toekomst van je baby.

Cheeky Wipes

Wat dacht je van wasbare billendoekjes? De voordelen spreken voor zich: het is milieuvriendelijk, goed voor je baby’s huidje én voor je portemonnee! De Cheeky Wipes zijn babydoekjes die je keer op keer opnieuw kan gebruiken. Na gebruik was je ze en zijn ze weer klaar voor hergebruik!

Billies Box

De zachte billendoekjes van BilliesBox zijn een must bij het verschonen van luiers of bij het schoonmaken van plakkerige handjes. De soepele en superabsorberende doekjes zijn prettig in gebruik, ook bij pasgeboren baby’s.

SmartKids ECO

De Smartkids ECO babydoekjes zijn goedgekeurd door de Deense Astma & Allergie Vereniging en ze dragen het Swan-label (het Scandinavische symbool voor ecologische producten). De babydoekjes zijn hypoallergeen en bevatten geen parabenen, geen parfum en geen kleurstoffen en zijn biologisch afbreekbaar.

Bambo Nature

Parabenen vrij, milieuvriendelijk en zonder chemicaliën! De babydoekjes van Bambo Nature minimaliseren de kans op huidirritaties of allergieën.

Deze ecologische doekjes zijn verkrijgbaar in diverse ecowinkels.

Ontbreken er nog ecologische babydoekjes in dit lijstje? Laat het ons zeker weten!

Lees ook:

SaveSave

SaveSave

Partner Content